Melyik okosabb, a programozó, az informatikus vagy a matematikus?
Okosabb? Nincs értelme a kérdésnek. Nem ettől függ az okosság.
Elvégzés nehézsége is személyfüggő.
Számomra nehézségben a matematikus vezet, programtervező, majd az "informatikus".
Ez kb. olyan mintha azt kérdeznéd melyik nő szebb, a szőke, a barna, a fekete vagy a vörös.
Egyrészt szubjektív, másrészt a hajszín egy dolog. Lehet hogy jobban tetszik, de attól még nem feltétlenül lesz szebb is számodra maga a nő.
Nagyon széles a skála. Mindkét szakmában van 90-160 közötti IQval emberek.
Nem a szakmán műlik, ki az okosabb. Egyszerűen másik terület.
Az èletben elèrt dolgainkat mèg mindig az hatàrozza meg, hogy mennyire vagyunk tökösek ès àllunk ki magunkèrt.
De amúgy kèsz szerencse hogy nincs màr a bölcsödèben karriertanàcsadàs :D nyomasszuk csak a kölköket hàtha depis tutyimutyi felnöttek lesznek :D
Van ilyen, hidd el. Kisebbik fiam 4 évesen elméleti matematikus akart lenni. :) Nem vicc. Megkérdezte, hogy van-e olyan szakma, ahol csak számolni kell. Felsoroltunk párat, ő választott. Ez a későbbiekben annyiban változott, hogy inkább az alkalmazott matematika felé irányult, matek tagozatos gimnáziumba járt, most prog. informatikát tanul. Soha nem érdekelte más. Úgyhogy van ilyen.
Persze még változhat a gyerekek elképzelése, új szakmákat ismernek meg, kiderül, hogy milyen készségekben ügyesebb.
akkor a kisfiad szerencsés
Viszont az esetek többségében szülői eröltetés van az ilyen jellegű dolgok mögött. Én is programozni kezdtem, "mert azzal jól lehet keresni, csináld fiam", aztán most 27 évesen jöttem rá, hogy én nekem ettől fáj a gyomrom.
Történésznek készülök :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!