Hogy viszonyultok a sok világvége elmélethez?
Ma ismételten ráakadtam egy szép kis sztorira, miszerint valamilyen kék csillag majd halált hoz ránk, és amit augusztus elején fel is véltek fedezni az égen.
Mit szóltok hozzá?
Van, akik szerint az efféle jóslatok nem halált hoznak, hanem csak a megújulás szelét. Változást emlegetnek. :)
2 felé szedném a dolgot: A reális tényekre és az ezós maszlagra.
Ha jön egy hír, hogy 5 millió év múlva belénk csapódik egy bolygó, akkor nem izgat. Az ezós világvégéknek (2012 stb.) viszont örülök. Könnyű kiszűrni vele, hogy kit nem lehet komolyan venni.
Az a bajom ezekkel, hogy sosem magyarázzák el, mit értenek világvége alatt.
Az emberiség végét? A bolygó lakhatatlanná válását? A Naprendszer vagy az Univerzum megsemmisülését?
Mondjuk alap esetben én is így állok a dologhoz, hogy ha meghalunk, meghalunk, mert egy ilyen becsapódást követően úgy sem lenne nagyon mit tegyünk, és valószínűleg nem is éreznénk sok mindent.
Hát, ezt a feltételes módot már én is megfigyeltem igen, erősen találgatnak, pletykálnak úgymond :D de igazi komoly tények nincsenek, persze én el szoktam gondolkodni azon is, hogy mivan ha tévedek és igaz amit állítanak.
Az ezós világvége, hát nem tudom, az a baj, hogy szinte kézenfogva jár a kettő. :/
Igazad van. :D
#4 Hát nekem mindig a bolygó halála ugrik be, valahogy nem tudnám az embereket világnak nevezni, hogy ilyen formában csaki haljunk meg. :/ Meg ez akkor inkább talán változás lenne. De hát nem tudom, tényleg furcsa, hogy sosem mondják, mire is gondolnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!