Hogyan kell nyitottnak, szabad szelleműnek lenni?
Úgy,mint ahogy az 1.,2.,illetve a 9.válaszoló írja.Minél több dolgot kipróbálni,egyedinek lenni,stb....Hozzátenném azt is,hogy nem hagyja,hogy megváltoztassák.Önmagát adja minden helyzetben,és nem sznoboskodik,nem jácca meg magát.Tehát nyitott=egyéniség.
Az ellentéte pedig a konzervatív,aki nem képes változtatni,ragaszkodik a megszokotthoz.Az ilyen nem tolerálja,ha valaki szabadszellemű,nagyon konvencionális a viselkedése,nem eredeti.Mindg másnak,meg a környezetének akár megfelelni,tehát kivagyi.
Előző, ne haragudj meg, de nincs logikai érzéked, ráadásul fogalomzavarral küzdesz...
Ezt írtad arra, h szerinted mi a nyitott szellemű:
"Hozzátenném azt is,hogy nem hagyja,hogy megváltoztassák."
Ez önmagában is ellentmondásos, hogy a változatlan jellemű szerinted a nyitott; na de nézzük meg, mit írtál a szerinted "ellentétére": UGYANAZT! Idézem:
"Az ellentéte pedig a konzervatív,aki nem képes változtatni"
No comment...
(A fogalomzavarodra már ki se térek különösebben; a "kivagyi" nem a konvencionálisra jellemző, hanem -többek között- az öncélú sznob módon egyénieskedőre, magamutogatóra, beképzeltre.)
(Én egyébként egyéniség vagyok -és nem azért, hogy egyéni legyek, hanem egyszerűen önálló volt mindig is a gondolkodásmódom és érzelem világom alapvetően-, többnyire önmagam adom, de képes vagyok adott esetben alkalmazkodni is egészséges szintig - csak hogy értsd, milyen vagyok, aki ezt a jelen hozzászólást közöltem.)
Nem másnak próbálsz megfelelni,hanem mindig önmagad adod.Elfogadod a másságot,nem vagy se rasszista,se homofób,de transzfób.
Az ellentéte pedig a bigott,a konzervatív,aki nem képes változtatni.Elítéli a másságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!