Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Most tanulok vezetni és...

Most tanulok vezetni és nagyon feszült vagyok miközben vezetek, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Már túl vagyok a hatodik órán, de amikor a kormányhoz kerülök kezem, lábam remeg és határozatlanná válok. Mit tudok tenni ez ellen?

2016. aug. 13. 18:17
 1/4 anonim ***** válasza:
Kapaszkodj a kormányba!
2016. aug. 13. 18:24
 2/4 anonim ***** válasza:
Attól függ, mitől van. Ha az oktatódtól, akkor válts. Nekem szimpatikus oktatóm volt és szerettem is vezetni nála, jól teltek az órák és szépek kijavítgattuk a hibáimat. Ha magától a vezetéstől vagy a forgalomtól félsz, akkor nem tudom mit kéne tenni. Ez olyan fóbiaszerűség.
2016. aug. 13. 18:28
 3/4 A kérdező kommentje:
Igazából egyik se. Az van, hogy annyira ráfeszülök a vezetésre, hogy sokszor nem hallom meg amit az oktató mond és annyira akarom, hogy jól sikerüljön minden, jól kezeljem a pedálokat s figyelmes legyek, hogy végül mindig belehibázok.
2016. aug. 13. 19:36
 4/4 anonim ***** válasza:
Na elmondom a "forgalomfóbia" ellen mit tehetsz: Az időnkénti tükörbenézést leszámítva (aminek az elmulasztása viszont hibapont) ne foglalkozz a mögöttes forgalommal. Ha valaki nem tartja be a követési távolságot, akkor úgysem te leszel a hibás. Meg úgy egyébként is az oktatódé minden felelősség. Mindig gondolkodj előre 2! lépéssel. Ha kanyarodni akarsz, akkor ne foglalkozz, hogy milyen lassan végzed a műveletsort. Index, lassítás, leváltás, tükör/holttér, keresztező zebra és kanyar bevesz. Ez csak egy példa. Érdemes az autóra úgy gondolni, hogy egy kib****tt gép, ami úgy működik, ahogy te akarod. Egyébként én ezt mindig elmormoltam magamban vezetés előtt: "Te i****a, mit érsz el azzal, ha remegsz és f***l? Jobban fogsz emiatt közlekedni? Nem. Akkor higgadj le!" Nem tudom, hogy lány vagy-e, mindenesetre én ezzel a "érzéketlen" hozzáállással ültem be mindig a kormány mögé. Az is segített (tudom ez hülyén hangzik), hogy rideg volt az oktató és én is felvettem ezt a rideg/közömbös hozzáállást, így hidegvérrel csak a vezetésre koncentráltam. Egyébként nem győzöm hangsúlyozni, hogy a vezetés elsajátítása során nagyon sok minden múlik a pszichikai felkészítésen. Nem minden tanuló egyforma. Vannak olyanok, akik stressz alatt tudnak teljesíteni és vannak akiket folyamatosan dicsérni és motiválni kell. Azt neked kell eldöntened, hogy milyen típusú oktató illik hozzád. Azt viszont érdemes tudnod, hogy nagyon ritka a babusgató (bármiféle rossz szándék nélkül mondom ezt) oktató, aki sosem sérti meg a mimóza lelkedet. A vezetéshez lelkileg meg kell érni. Tudni kell teljesíteni azután is, hogy az oktató agyondicsért, percekig savazott vagy meg sem szólalt. De ez mindenre igaz (záróvizsga, állásinterjú). Illetve elárulok egy dolgot, ami nekem elég sokat segített. Mindig arra gondoltam, hogyha meglesz a jogosítvány, többé sosem fog mellettem ülni az a s*****j és ezért minden mozdulatommal azon voltam, hogy tökéletesen hajtsam végre. A sikeres vizsga után pedig buli>kitisztított fej>nagy alvás és be az 5-ös bömösbe, ahol már nem mondják meg nekem, hogyan vakarjam a s******t és nem figyelik minden egyes mozdulatomat egy mappára támaszkodva. Ekkor kezdtem el VEZETNI. Lehet lepontozni, de a jogosítvány megszerzésével csak egy alap tudást fogsz megszerezni, de igazi rutinod csak ezután lesz. Ezért is sokszor hasznos eldobni a vezetés során megtanult nevetséges konvenciókat, mert a való életben közlekedni fogsz, nem pedig a melletted ülő szája izének megfelelni. Halkan megjegyzem, hogy szerintem az egész oktatási rendszer úgy ahogy van, el van cs****e. Egy borzasztóan sablonos, steril "tudást" adnak 35/40 óra alatt, miközben beléd nevelnek mindenféle "robotikus" mozdulatsort, miközben KÖZLEKEDNI nem tanítanak meg. Bocs hogy ilyen hosszúra sikerült, remélem hasznos volt. :D
2016. aug. 13. 20:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!