Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek melyik a rosszabb?

Szerintetek melyik a rosszabb?

Figyelt kérdés

Gyűjteni másokról az információkat, és utána játszadozni velük, ha butábbnak tartod őket magadnál, fájdalmat okozva nekik, vagy gyűjteni másokról a tapasztalatokat, és utána érzelmileg manipulálni őket, ha rosszabbnak tartod őket magadnál, félelmet okozva nekik?

Szerintem egyik se. Nem tehet róla az ember, hogy milyen ösztönök vezérlik. Igazából egyik típus sem szándékosan csinálja, amit csinál. Az érettség persze sokat segít ezen.

2016. aug. 11. 05:07
 1/9 anonim válasza:
100%

Szerintem a kettő majdnem ugyanaz, felesleges megkülönböztetni.

Inkább ott a probléma, ha valaki másokat (főleg ha csak felületesen ismeri őket) kevesebbre tart magánál - butábbnak, rosszabbnak, ez mindegy- dehát majd meglepődik párszor :)

És igen, az ember nem tehet róla, milyen ösztönök vezérlik, de azért ember, hogy ezt kontrollálja. Az érettség meg csak akkor jön, ha ezt felismeri.

2016. aug. 11. 05:35
 2/9 A kérdező kommentje:
1: Igaz. :) Én is jártam már úgy, hogy lenéztem másokat, meg mások is csinálták ezt velem. Bár szerintem ez elég alap emberi dolog.
2016. aug. 11. 06:43
 3/9 anonim ***** válasza:

Felnőtt ember felelős a tetteiért, nem ér az ösztöneivel mosakodni. Főleg hogy nincs is mindenkiben késztetés arra, hogy másoknak ártson.

Meg ez szerintem nem az ösztönökről szól, hanem a negatív, sérült önértékelésen. Sokan azzal igyekeznek kompenzálni a "szaralakvagyok"-érzést, hogy megpróbálnak maguk és mások előtt különbeknek látszani egyeseknél.

2016. aug. 11. 06:51
 4/9 A kérdező kommentje:
#3: Ha két "szaralak" találkozik, mindkettő annak fogja látni a másikat, magát pedig nem annak. Ha egy "szaralak" találkozik és egy "nemszaralak", akkor egyik se fogja annak látni a másikat.
2016. aug. 11. 07:52
 5/9 A kérdező kommentje:
#3: Ja, még valami kimaradt. Ha te racionális beállítottságú vagy, akkor a jószándékú kis játékaid egy érzelmi beállítottságú ember szemében gonoszságként fognak hatni, nem is kicsit. És fordítva. Úgyhogy ideje az ösztönökkel mosakodni, hátha tudatossá válik, aminek már rég kellett volna.
2016. aug. 11. 07:56
 6/9 anonim ***** válasza:

"Ha egy "szaralak" találkozik és egy "nemszaralak", akkor egyik se fogja annak látni a másikat."

Szép és jó lenne, de ez nem hiszem, hogy fedi a valóságot. De lehet, hogy rosszul értem, amit írtál.

2016. aug. 11. 08:03
 7/9 anonim ***** válasza:

" A kérdező kommentje:

#3: Ja, még valami kimaradt. Ha te racionális beállítottságú vagy, akkor a jószándékú kis játékaid egy érzelmi beállítottságú ember szemében gonoszságként fognak hatni, nem is kicsit. És fordítva. Úgyhogy ideje az ösztönökkel mosakodni, hátha tudatossá válik, aminek már rég kellett volna."

Akkor tisztázzuk, hogy most félreértelmezett kommunikációról beszélsz, vagy a nyitó szöveged szerint leírt játszadozásról illetve érzelmi manipulációról.

2016. aug. 11. 08:04
 8/9 A kérdező kommentje:

"Szép és jó lenne, de ez nem hiszem, hogy fedi a valóságot. De lehet, hogy rosszul értem, amit írtál."

A "szaralak" max. mond valami enyhén gúnyosat a "nemszarra", de belül inkább elismeri. A "nemszaralak" pedig max gondol valami enyhén lesajnálót a "szaralakról", de aztán hamar rá is jön, hogy nem direkt olyan. Mondjuk szerintem nincsenek "szaralakok" meg "nemszaralakok", inkább csak fokozatok, és ez változhat is az évek során, hogy ki mennyire milyen.

2016. aug. 11. 08:40
 9/9 A kérdező kommentje:

"Akkor tisztázzuk, hogy most félreértelmezett kommunikációról beszélsz, vagy a nyitó szöveged szerint leírt játszadozásról illetve érzelmi manipulációról."

A kutyáról és a cicáról beszélek, akik utálják egymást, mert nem értik egymást. Fordított a kommunikációjuk. Ami az egyiknek intelligens játék, az a másiknak félelmetes manipuláció. Ami a másiknak érzelmi megnyilvánulás, az az egyiknek taszító manipuláció. Mindketten kedvelik a másikat, de mégis megutálják egymást, mert nem értik meg egymást.

2016. aug. 11. 08:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!