A művész beállítottságú lányok értékesek igaz?
"Te két olyan emberről beszélsz, akiket ismerünk. Tudjuk, miket tettek. Ha megkérdezem, ki a jobb ember, akinek a piros a kedvenc színe, vagy akinek a kék, akkor mit tudok meg a két emberről?"
Nem, kedvenc szín alapján nem tudod.
De te (ha te vagy az 1. válaszoló) azt állítottad, hogy senki nem értékesebb senkinél. Erre reagáltam, hogy ez nem igaz, és hoztam egy példát.
Eltávolodunk a tárgytól.
Szerintem mindenki értékes, de egyes emberek szemében eltérő mértékben. A kérdező szerint értékesek a művész lányok, szerintem általánosítva ez nem igaz, és értelmetlen megvitatni ezt a témát. A kérdező jó társaságba került.
15-ös nem a kép a baj, hanem, hogy milyen szereped van a képen, hogy nézel ki rajta. Ha csücsörítesz meg telefonnal tükörbe, stb. az gáz. Butaság jelző. Manapság rengeteg tini ezt csinálja...de ez mindegy mert nem ez volt a kérdés.
16-os pedig okos és jól látja :D
# 14: Utánaolvastam, lehet, hogy van igazság abban, amit mondasz. De akkor vegyünk Gandhi helyett mást.
Nézz utána pl. Jose Mujica volt uruguayi elnöknek, aki fizetése nagy részét a szegényeknek adományozta. Nem értékesebb, mint Hitler? De ha ő se tetszik, mert egy gerillaszervezet tagja volt, akkor gondolj egy olyan nem híres emberre, aki nem rasszista, nem akar senkit megölni, és gyakran jótékonykodik. Egy ilyen ember nem értékesebb, mint Hitler?
18: Kinek értékes?
A társadalom számára? Az egész világ számára?
Szerintem itt nem erről van szó. Hanem hogy a kérdező számára ki az, aki valamiért közelebb áll hozzá, mi az a kör, amiben ő jól érzi magát.
Egyébként egy "rossz" ember is lehet értékes a saját családja számára. Nem is kell Hitlerre vagy bármilyen más ismert emberre gondolni. De lehet, hogy x otthon a világ legjobb szülője, imádják a gyerekei. A munkahelyén meg mindenki utálja, meg egy rossz főnök.
Nem nekem szólt a válaszod, de reagálnék:
"Te két olyan emberről beszélsz, akiket ismerünk. Tudjuk, miket tettek. Ha megkérdezem, ki a jobb ember, akinek a piros a kedvenc színe, vagy akinek a kék, akkor mit tudok meg a két emberről?"
Azt írtad, senki nem értékesebb a másiknál. Senki. Nem volt szó arról, kit ismerünk. A senkiben (mindenkiben) bizony Hitler is benne van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!