Milyen az a balkáni mentalitás?
Figyelt kérdés
Rengeteg hasonló kijelentéssel találkozom a mindennapi életben,és itt gyakori kérdéseken egyaránt,de még mindig nem tudom definiálni pontosan milyen is az a balkáni mentalitást.
Legtöbb ember az irigy tulajdonsággal érvel. Én Angliában élek,és ott is vannak irigy emberek,legyen az brazil,spanyol,orosz vagy vietnámi.
Mivel járultunk hozzá,hogy a világ,az emberek,de még a magyarok is egy kelet-európai,balkáni országba csoportosít be?
A kérdés nem provokatív.
2016. aug. 4. 15:47
1/7 A kérdező kommentje:
*csoportosítja be hazánkat * lemaradt
2016. aug. 4. 15:48
2/7 anonim válasza:
Az a bnaksisos, kenőpénzes, urambátyámos, hogy mindent csak kerülő úton, személyes kapcsolatokkal, lepénzeléssel lehet elintézni.
3/7 anonim válasza:
Pesszimista, bunkó, hangos, stb...
Én nem csodálom...
5/7 anonim válasza:
Nekem elsőre ezek ugranak be: a másik lehúzása, a bajban lévő ember kirablása segítség helyett, konfliktuskezelés bicskával, stb.
6/7 anonim válasza:
7/7 Kataleyya válasza:
Szia. Balkáni Szerbek a felmenőim, bár Magyarországon élek és sajnos a szerb nyelv kihalt a családban mikor néhány felmenőm magyarországra költözött. A párom ízig-vérig Balkáni Magyar, itt él velem. Nagyon nagyok a félreértések a balkáni mentalitással kapcsolatban. Nem az igazi balkáni mentalitást szokták megnevezni, hanem azt, akik magukról állítják ennek képviselését és sajnos csúnyán be lett mocskolva a dolog, kb úgy, mint az igazi magyarság. Ajánlani tudok egy szerb zenét, szerintem van magyar fordítása, ha nincs jelezd nekem nyugodtan, és el küldöm. Címe Majka:Balkanska. (Nem a magyar Majka ;) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!