Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Milyen az a balkáni mentalitás?

Milyen az a balkáni mentalitás?

Figyelt kérdés

Rengeteg hasonló kijelentéssel találkozom a mindennapi életben,és itt gyakori kérdéseken egyaránt,de még mindig nem tudom definiálni pontosan milyen is az a balkáni mentalitást.

Legtöbb ember az irigy tulajdonsággal érvel. Én Angliában élek,és ott is vannak irigy emberek,legyen az brazil,spanyol,orosz vagy vietnámi.

Mivel járultunk hozzá,hogy a világ,az emberek,de még a magyarok is egy kelet-európai,balkáni országba csoportosít be?

A kérdés nem provokatív.

2016. aug. 4. 15:47
 1/7 A kérdező kommentje:
*csoportosítja be hazánkat * lemaradt
2016. aug. 4. 15:48
 2/7 anonim ***** válasza:
89%
Az a bnaksisos, kenőpénzes, urambátyámos, hogy mindent csak kerülő úton, személyes kapcsolatokkal, lepénzeléssel lehet elintézni.
2016. aug. 4. 16:06
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Pesszimista, bunkó, hangos, stb...

Én nem csodálom...

2016. aug. 4. 16:07
 4/7 anonim ***** válasza:
2016. aug. 4. 16:13
 5/7 anonim ***** válasza:
75%
Nekem elsőre ezek ugranak be: a másik lehúzása, a bajban lévő ember kirablása segítség helyett, konfliktuskezelés bicskával, stb.
2016. aug. 4. 16:57
 6/7 anonim ***** válasza:
2016. aug. 4. 19:26
 7/7 Kataleyya válasza:
87%
Szia. Balkáni Szerbek a felmenőim, bár Magyarországon élek és sajnos a szerb nyelv kihalt a családban mikor néhány felmenőm magyarországra költözött. A párom ízig-vérig Balkáni Magyar, itt él velem. Nagyon nagyok a félreértések a balkáni mentalitással kapcsolatban. Nem az igazi balkáni mentalitást szokták megnevezni, hanem azt, akik magukról állítják ennek képviselését és sajnos csúnyán be lett mocskolva a dolog, kb úgy, mint az igazi magyarság. Ajánlani tudok egy szerb zenét, szerintem van magyar fordítása, ha nincs jelezd nekem nyugodtan, és el küldöm. Címe Majka:Balkanska. (Nem a magyar Majka ;) )
2018. júl. 12. 10:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!