Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Sok az önbizalmam, hogyan...

Sok az önbizalmam, hogyan csökkentsem?

Figyelt kérdés
Sokakkal ellentétben nekem nem hiányom hanem túltengésem van önbizalomból. Ez sokszor akkor látszik mikor "hülyékkel" vitázom és akár a földig döngölöm a személyt (érvekkel). Sokak szerint főnök típus vagyok de sosem voltam az. Egyszerűen ha úgy érzem hogy igazam van (és biztosan állítom) akkor az önbizalmam az egekben és addig megyek még nem érti meg, vagy legalább jól fel nem idegesítem a személyt és leáll. Egyszerűen ez nekem pluszt ad. Mikor nyerek egy ilyen "csatát" olyan mintha komoly párbajt nyernék. Könyörtelen vagyok sokak szerint ilyenkor és ez ár kicsit túlzott nálam.
2016. júl. 30. 11:05
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:

Az kimaradt hogy munkahelyemen már ez miatt hogy én az igazamért mentem, 3-an felmondtak.

Egyik munkatársam ezt mondta: "nem bírnak veled, erős jellem vagy"

2016. júl. 30. 11:07
 2/12 anonim ***** válasza:
Igazi tahó jellem. Bocs.
2016. júl. 30. 11:07
 3/12 anonim ***** válasza:
Inkább konfliktuskereső vagy szerintem. Meglehet mondani úgy is a véleményed hogy ne bánts meg vele senkit. Attól még hogy tapintatosan mondod el ami zavar attól még igazad van csak nem alázol meg vele senkit. Szerintem erre érdemes figyelned.
2016. júl. 30. 11:19
 4/12 A kérdező kommentje:

#2: Valami érv esetleg? Vagy csak ennyi?

#3: Nem keresem, ellenkezőleg, aki meg akar győzni az igazáról mikor fingja sincs a dologról akkor szakad el a cérna. És sokan a tapintatosságból nem értenek mert kötekednek egyből mert tudják hogy ha alulmaradnak a vitában (amiben látszik hogy vesztésre is állnak mert szakértelmük-tudásuk-tapasztalatuk kevés vagy nulla) akkor az nagy égés nekik.

2016. júl. 30. 11:23
 5/12 anonim ***** válasza:
3-as vagyok. Az valóban bosszantó tud lenni ha valaki úgy okoskodik hogy nem is ért hozzá azon én is felszoktam húzni magam. De ilyenkor eszembe jut a mondás hogy "okos enged szamár szenved." Tehát az eszéhez mérem hogy mit mond és ezért nem veszem komolyan,ráhagyom.
2016. júl. 30. 11:43
 6/12 anonim ***** válasza:

"#2: Valami érv esetleg? Vagy csak ennyi? "

Ott van a kérdés leírásában. És még a kérdésedben is arcoskodsz. Nem erős jellem vagy, hanem egy bunkó. Az ilyenek csak a verésből értenek. Utána talán csökken az önbizalom.

2016. júl. 30. 11:48
 7/12 anonim ***** válasza:
#6 Ott a pont! :D Mindig is csendes gyerek voltam, az olyan sutyerákok szálltak rám mindig, mint a kérdező. Egyszer betelt a pohár, aztán jól elkalapáltam a ,,vezérkutyát", egyből megtanulta mind, hogy hol a helye! :D
2016. júl. 30. 12:10
 8/12 anonim ***** válasza:

"Sokakkal ellentétben nekem nem hiányom hanem túltengésem van önbizalomból."

Az ugyanúgy az önbizalomhiányból fakad,csak a másik irányba kompenzálod.

Azt gondold át,hogy biztos mindig "igazad" kell,hogy legyen?

Mert lehet,hogy jó pár szituációban nem is fontos,csak nagyképűségből teszed,és nem nyersz vele semmit,sőt veszítesz,mert fölöslegesen megutáltatod magad.

2016. júl. 30. 12:56
 9/12 anonim ***** válasza:

Szerintem ezzel nincs semmi baj, ne csökkentsd.

Én nekem is van önbizalmam, én is érvelek a hülyéknek ezerrel és nem tudnak rá mit mondani.

Könyörtelen vagy, legalább megtanulják hogy veled ne vitázzanak a hülyék.

2016. júl. 30. 15:13
 10/12 anonim ***** válasza:
Mindenki azt hiszi, hogy neki van igaza egy vitában, épp ezért vitáznak! Attól még, mert a hangosabb meg erőszakosabb nyer, nem feltétlenül biztos, hogy tényleg neki is volt igaza. Nem véletlenül mondják, hogy okos enged... Talán neked is okosnak kéne lenned néha.
2016. júl. 30. 16:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!