Tegnap olvastam egy kérdést,amiben a lányok 2/3-a a kérdésre válaszolva azt írta,hogy ő nem szép...
Tudom hogy annyit ajnározza a média,és a csapból is az folyik,hogy ha nem vagy anorexiás,vagy nagy mellű,akkor te jelentéktelen és csúnya vagy... De miért veszi ezt komolyan a lányok egy része? Miért nincs egy kis önértékelési egó bennük/bennetek? Mindenkiben van valami szép,még ha relatív is,hogy kinek mi! :D
(Mindig tisztelet a kivételnek,főleg ha nem száll el magától)
Szerintem ti férfiak alapvetően nem értitek ezt. Ez nem sértés csak tény. A magazinokból a tv-ből mimdenhonnan azt sugározzák hogyha nincs tökéletesen sima arcbőröd, fényes hajad, tökéletesen korrekt sminked, topmodellalkatod akkor nem felelsz meg az elvárásoknak. És hiába tudja minden nő hogy még egy modell sem tökéletes és agon van retusálva meg 3 push up melltartó van rajta, még akkor is úgy érezzük hogy így kell kinéznünk mert nektek pasiknak csak ez tetszik és ha nem ilyenek vagyunk ránk se néz senki. És másik szemszögből megközelítve igenis szükségünk van rá hogy azt éreztessétek velünk hogy szépek vagyunk vagy hogy érünk valamit mint ember. Ha érezteted egy nővel hogy úgy jó ahogy van és neked úgy kell ahogy van akkor az már félsiker. Bizonytalanok vagyunk mert nem tudjuk hogy tetszik e az amit láttok attol fuggetlen hogy nem az Elle magazin címlapjáról léptünk ki. A média teljes egészében ráhajt arra hogy úgy érezzük csúnyák vagyunk hogy fogyjon a boltipolcokról az ilyen olyan csodasampon meg ránctalanító meg fogyitabletta meg stb. És közben olyan mértékben rombolják ezzel már a 10 éves kislányok önbizalmát hogy az elképesztő. És emiatt mimdannyian úgy érezzük hogy egy pasinak se kellünk ha nem vagyunk tökéletesek. De ez igazabol nem ertem nektek pasikbak mierr baj merr hogyha egy lány nem érzi szépnek magát és ti a tuttára adjátok valamivel egy virággal egy cuki sms el vagy bármi személyessel hogy jelent valamit és valaki szereti akkor nem azon fogja emészteni magát hogy azért nem szereti senki mert nem eleg szep, hanem örül neki hogy valakinek jelent valamit és nem töpreng rajta hogy elég jó e mert tudni fogja hogy elég jó. Ha egy nő bizonytalan önmagával kapcsolatban az mindig azt jelenti hogy úgy érzi nem törődnek vele, hogy azt hiszi csúnya mert nincs pozitív megerősítés. És ha te alátámasztod hogy igenis jó úgy ahogy van akkor félig elérted hogy belédszeressen.
2016. júl. 30. 19:23
12/13 anonim válasza:
Sok lánynál ez környezeti hatás következménye
2016. júl. 30. 19:33
13/13 anonim válasza:
11-es fantasztikusan leírtaa a lényeget, de én még hozzáírnám, hogy a lányok mindig(!!) a médiában lévő nőket veszik ideálnak, pedig rájöhetnének, ha szétnéznének buszon, az utcán stb., hogy SENKI SEM TÖKÉLETES!!!! Kívólről legalábbis. De mivel a média írányítja őket, el nem tudják képzelni, hogy ők is lehetnek szépek. Csak m,eg kell találni a saját stílust, frizurát és nem tucatlánynak lenni. Mert az egyéniségtől lesz hogy is mondjam.. ,,aurád"/vonzóerőd(?). Na mindegy, szóval értitek...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!