Miért van ennyire sok irigy ember?
Valahogy azt vettem észre, hogy mivel mi családunk jobban áll anyagilag, és több mindenre telik, mint egy úgymond átlag embernek, ezért sokan rossz szemmel néznek ránk stb.
Bár csak egy 17 éves fiú vagyok és nincs túl sok tapasztalatom az ilyenben és nem is akarok politizálni vagy valami hasonló, de engem speciel zavarnak ezek az emberek. Tudom ignorálni őket, de csak hogy egy példát mondjak, bogy konkrétan miért is raktam fel ezt a kérdést. A minap elmentem az egyik haverommal sétálni és - azt előre leszögezem, hogy általában jobb fajta ruhákat viselek - pár ember elég furán méregetett. Jó, lehet csak paranoiás vagyok :D Csak nagyon feltűnő volt.
Én is nagyon jól tudom, hogy a legtöbb ember a minimálbérért vagy még annyiért sem gürizik nagyon nagyon sokat, nem is csodálom, hogy külföldre mennek az emberek. Bár szerintem Anglia Eu-beli kilépésével sok magyar fog visszajönni (?).
Még mielőtt valaki ezzel jönne, nem, nem vagyok elkényeztetett és társai. Sőt mi ennek ellenére sem szórjuk két kézzel a pénzt. Engem szüleim mindig is arra tanítottak, hogy tudjak spórolni. Bár nem lenne rá szükségem, én mégis járok diákmunkázni, mert szerintem jobb érzés a saját pénzemből venni dolgokat. Valahogy szüleimtől nem lenne képem kérni, ha pedig felajánlanaj nekem egy bizonyos összeget, mindig visszautasítom. Csak karácsonykor, szülinapkor meg ilyen ünnepekkor fogadom el. Speciel augusztus végén megyek Olaszországba, találtam egy oldalt, ahol diákoknak szerveznek utazásokat és még külön utazásra sem kell költenem hozzá. Mindezt önerőből teremtettem elő, úgy, hogy feleslegesen nem költöttem semmire sosem.
Visszatérve, nem egy olyan ember van aki elítél és lenéző velünk szemben emiatt. Mire jó ez a folytonos irigykedés?
József Attila válasza
A munkásnak nem több a bére,
mint amit maga kicsikart,
levesre telik és kenyérre
s fröccsre, hogy csináljon ricsajt.
Az ország nem kérdi, mivégre
engedik meggyűlni a bajt
s mért nem a munkás védelmére
gyámolítják a gyáripart.
Szövőlány cukros ételekről
álmodik, nem tud kartelekről.
S ha szombaton kezébe nyomják
a pénzt s a büntetést levonják:
kuncog a krajcár: ennyiért
dolgoztál, nem épp semmiért.
6
Retteg a szegénytől a gazdag
s a gazdagtól fél a szegény.
Fortélyos félelem igazgat
minket s nem csalóka remény.
Nem adna jogot a parasztnak,
ki rág a paraszt kenyerén
s a summás sárgul, mint az asztag,
de követelni nem serény.
Ezer esztendő távolából,
hátán kis batyuval, kilábol
a népségből a nép fia.
Hol lehet altiszt, azt kutatja,
holott a sírt, hol nyugszik atyja,
kellene megbotoznia.
S mégis, magyarnak számkivetve,
lelkem sikoltva megriad -
édes Hazám, fogadj szivedbe,
hadd legyek hűséges fiad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!