Hogyan ne legyen irigy az ember, ha egyszer az?
Kire és mire?
Én a volt, elkényeztetett osztály társaim sikerére úgy reagálok, hogy mosolygok, gratulálok (mást nem mondok), aztán gyorsan tovább megyek és azzal foglalkozom ami boldoggá tesz. Pl.: a kutyáimmal, párommal
Úgy tapasztaltam, hogy nem az a lényeg, hogy irígy vagy. Hanem hogy hogyan viseled.
Láttam olyat, hogy egy gazdag családból származó srác felvette a diák hitelt, hogy legyen miből bulizzon. Míg barátnőm tankönyvekre és albérletre költi.
Vagy ott van tesóm barátnője, akiknek nincs sok pénzük. Még is elkényeztetik, fogják a kezét az élet minden területén. Most is úgy ment ki külföldre, hogy a tesójához, aki már perfekt beszéli a nyelvet. Minden papírt elintéz neki, beszél helyette. Mi meg úgy oldottuk meg anno, ahogy tudtuk.
Vagy az olyan nők, akik isznak, bagóznak a terhesség alatt. Még is csoda folytán egészséges babájuk születik. Akik meg vigyáznak rá, annak nem.
ilyenkor én mindig arra gondolok hogy senkinek sem tökéletes az élete, van amiből több jutott neki, de vannak dolgok, amikből nekem jutott több vagy jobb.
nem szoktam másokkal ilyen szinten foglalkozni. amit tudok megteszek a saját boldogulásomért.
A mozgássérült és a vak pedig rád irigykedik.
Minden nézőpont kérdése. Hidd el, sok gazdag is irigy a másikra, mert annak több hatalma van, előkelőbb helyen van valamilyen toplistán, stb. - azaz soha nincs vége.
Ha elfogadod az életet úgy, ahogy van, az megszünteti ezt az állapotot. Nem véletlenül vagy olyan, amilyen, és ott, ahol. Tűzz ki magadnak egy elérhető célt, és küzdj meg érte, ha erre van szükséged. Olyan ember nincs a földön, akinek semmi sem hiányzik - csak olyan, aki nem vágyik elérhetetlen célokra. Ő az elégedett ember, és ez nem helyzetfüggő, minden belül dől el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!