Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi az oka annak, hogy kvázi...

Mi az oka annak, hogy kvázi minden külföldre emigrált magyar kényszeresen osztja az észt?

Figyelt kérdés

Már több ismerősömtől hallottam, hogy itt így jó, úgy jó, ilyenek az emberek, bezzeg a magyarok, bezzeg Magyarország, bezzeg...

Elsősorban erről a videóról jutott eszembe ez a kérdés.

A lényeg a 15. perc után.

[link]

Olyan ismerősöm is volt, aki világgá kürtölte, hogy "Na én léptem emberek, további sok sikert a kelet-európai nyomorban!" majd rövid idő múlva kénytelen volt hazajönni. Sokszor az az érzésem, hogy azok az igazi károgók, akik mindig jönnek a "tipikus magyar" lózunggal, talán ők a "legmagyarabbak", mert azzal, hogy sokuk szeretne elhatárolódni a hazai viszonyoktól és kívülállónak éreztetnie magát, pont az ellenkező hatást éri el ezzel a köpködős/belső frusztrációt kiteregető attitűddel. Több ismerősöm is van (persze az értelmiségi réteg közül), akik egyszerűen fogták a saját cuccukat és szép csendben kiutaztak, jó véleménnyel vannak a saját szülőföldjükről, az ott élő emberekről és nincs bennük semmiféle elfojtott belső negatív gyűlölet. Nem tudom, hogy vajon a környező és hozzánk hasonló életszínvonalú emberek (románok, szerbek, horvátok) is így viszonyuknak-e a saját hazájukhoz, de szerintem ez a fajta mentalitás hihetetlenül gusztustalan és szánalomra méltó. Az általánosítás magasiskolája, ami a fentebb linkelthez hasonló "élménybeszámolós" videókban általában elhangzanak. Persze tudom, hogy nálunk nincs napfényes Florida, reggel 8-kor pizsamában mosolyogva integető kertvárosi szomszéd, meg egyéb "pozitív közeget" szimbolizáló apróság, de nekem az az érzésem, hogy akinek alapból nem olyan frusztrációkban gazdag személyisége van, mint ennek a tokás gyereknek, az itthon is jó körülmények/társaság között tud élni. Én egy teljesen átlagos középosztálybeli családból származok, kedves barátaim/kollégáim vannak, normális fizetést kapok, amiből minden olyan dologra telik, ami a boldogsághoz kell (utazás, sport stb.) és nagyon ritkán vagyok lehangolt, senki nem szokott megbántani, mert próbálom pozitívan látni a világot, ráadásul gyakran utazok külföldre (szóval azt sem mondhatom, hogy ne lenne rálátásom a világra) ennek ellenére sosem kavarogtam olyan szánalmas gondolatok a fejemben, mint ennek az elhízott fotelhuszárnak a fejében, aki csupán néhány hetes kint tartózkodást követően képes levonni olyan röhejes konzekvenciákat, hogy az amerikai rendőrség mennyivel jobb, mert nem az állampolgárok "b*szogatása" a célja. Tiszta röhej. :D

2016. júl. 19. 10:56
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
A repülőn nem azért etetnek-itatnak mert USAba mész. Én német légitársasággal mentem ki és adtak ott is enni-inni és akkor is adnak ha csak a szomszédos országba repülsz nem fapadossal.
2016. júl. 19. 20:36
 12/12 anonim válasza:

Én már 6 éve Ausztráliában élek, azóta már ausztrál állampolgáságomat is megkaptam, de én például még soha nem osztottam az észt arról, hogy Ausztrália ilyen-olyan hűde szuper az élet, hogy az itteni emberek barátságosabbak lennének (itt is akad bőven bunkó emberekből).

Amire rájöttem a kint tartózkodásom alatt, hogy itt Ausztráliában sincs kolbászból a kerítés, itt is mindenért keményen meg kell dolgozni, nem hinném, hogy könnyebb lenne Ausztráliában meggazdagodni.

Igazándiból, akik így vélekednek a saját hazájukkal kapcsolatban, Magyarország. mint "kelet-európai nyomor", csak azért bebeszélik ezt maguknak, hogy negatívan viszonyuljak a hazához, így azt az érzést keltetik magukban, hogy a hazát el kell hagyniuk, ezáltal elnyomva bármiféle honvágyat.

Aztán évek elteltével (ki hamarabb, ki később) de rájönnek, beismerik, hogy külföldön is vannak hasonló nehézségek, mint az óhazában, végül már hazatérésésen töprengenek, mert nem jöttek be a számításai. Ez csak egy rossz emberi tulajdonság, amolyan menőnek próbálják mutatni magukat. Én sok ilyen emberrel találkoztam.

2016. nov. 2. 13:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!