Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mihez gratulalunk ha egy...

Mihez gratulalunk ha egy terhes not latunk akit ismerunk?

Figyelt kérdés
Az erdekelne, ha van egy ismerosunk es terhes lett, akkor pontosan mihez szoktak gratulalni? A gyerek csinalas az alap emberi tulajdonsag. Azt nem kell tanulni, nem kell hozza erofeszites sem fiatalon. Azt barmelyik emlos allat epp ugy csinalja gondolkodas nelkul. Netan ilyenkor csak finnyas kifejezes a gratulacio?

#terhes #gratuláció #mihez? #osztonos
2016. júl. 9. 22:53
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
95%
Érdekes kérdés és gondolat menet, mert hasonlóan gondolkodom én is:). Nem szívesen gratulálok, próbálom látszatra nem kihangsúlyozni, észrevenni, hogy "lám, terhes vagy?". Érdekel is a dolog, meg nem is. Viszont ha nem szól az ember semmit, akkor meg a háta mögött ő a bunkó, így sakk-matt.
2016. júl. 10. 12:04
 12/19 Sunshinedoll ***** válasza:
52%

Ahhoz, mert bővül a család, nyilván.

Én nem vagyok nagy családcentrikus tag, terhes se szeretnék lenni, de elég meredek az a fajta bunkóság, amit itt egyesek tanúsítanak a gyereket várókkal szemben, full offense :D

Ha nem tudsz örülni mások örömének, akkor fogd be a szád, és ne irkálj ki ilyen balf-szságokat.

2016. júl. 10. 13:10
 13/19 anonim ***** válasza:
66%
Általános iskola "elvégzéséhez" jár a gratuláció?!:D Érdekes családod lehet, kérdező, nálunk max diplomaosztón van gratuláció, de még az sem egy nagy truváj.
2016. júl. 10. 14:20
 14/19 anonim ***** válasza:
29%
A halált gyászoljuk, a születést boldogan üdvözöljük, szerintem egyértlemű. A halált szomorúság kíséri, mert valami véget ér, az új életet öröm, mert valami elkezdődik. A kismamáknak nem azért gratulálunk, mert szexelt, hanem hogy majd bővülni fog a család. Az az ember érzelmi lény, és sokunk csodának tartja a gyermekáldást, de ezt nem fogja az az ember megérteni aki egyből a dugásra asszociál és hogy minden emlős nőstény ellik, most mi van abban. Majd ha egyszer te is várandós leszel(ha nő vagy) akkor megtudod, hogy miért is hívják "más állapotnak".
2016. júl. 10. 14:28
 15/19 anonim ***** válasza:
69%
A szuletésnapodon miért szoktak gratulálni?Mert anyád síkeresen kipottyantott a méhéből?
2016. júl. 10. 14:30
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes kérdés és elgondolkodtam az előttem szólók reakcióin. Teljesen jogos, ha valaki ezt nem tudja. Amíg egyes emberek vízbe fojtanak kiscicákat és nem örömmel fogadják az új családtagokat, addig miért elvárás, hogy mindenki örüljön egy kis jövevénynek?

Mint írja a kérdező, nem a házasságon belüli, hanem az azt megelőző illetve fiatalabb kori váratlan terhességre gondol. Teljesen érthető, ha van aki nem örül az ilyesminek.

Nem tudom, Önök közt ki hány éves és kinek mennyi idős a gyermeke, de biztosan állítom, van olyan aki nem repkedne a boldogságtól, ha 14-15 éves lánya azzal fogadná, hogy terhes. Szerintem, mielőtt bárki is felelőtlen ítéletet mondana, mérlegelje a dolgot, mert kerülhet még hasonló cipőbe.

Maga a kérdés tárgya engem is érdekelne, hogy pontosan mihez is kell gratulálni egy említett esetben?

2016. júl. 10. 16:26
 17/19 anonim ***** válasza:
0%
Hol írja a kérdező, hogy 14-15 éves lányokra gondol?:-)
2016. júl. 10. 16:45
 18/19 anonim ***** válasza:
16%

Teljesen mindegy ki kinek és miért gratulál de mindenesetre az emberi élet röpke évei alatt jobb hallgatni a pozitív dolgokat mint a negatívakat, nem?

Másrészt ha a gyerekcsinálás ennyire alap lenne mai nyugatiasodó világunkba akkor nem fogyna az európai ember. Ha más nem ahhoz gratulálhatsz hogy ő MOST vállalja hogy fenntartja a fajunkat, míg te nem mert elpatronozod a világot csupa műanyag zacskóba...

2016. júl. 10. 17:33
 19/19 A kérdező kommentje:

Neked elmentek otthonrol. Ki a fene mondta, hogy egyszer majd ha lesz felesegem, akkor nem akarom majd hogy legyen gyerekem??? Honnan a fenebol vettel ilyet? olvass mar vissz, mik lettek altalam irva.

A kerdes az, hogy pontosan mihez szoktak gratulalni, ha olyan csaj ismerossel talalkozunk aki fiatal, nincs ferje de terhes?

2016. júl. 10. 23:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!