Egyes emberek miert erzik jol magukat koszosan, apolatlanul?
En sem pacsalok allandoan, de szerintem a japi egyszeri furdes/tusolas alap, plane ilyenkor, nyaron.
Amikor ezt mondom, sok ember ugy nez ram, mint valami foldonkivulire. Miert? Oket nem ugy tanitottak, hogy a napi tisztalkodas alapveto emberi szukseglet?
Nyilvan nem arrol beszelek, amikor viz sincs, a kutbol hozzak, de olyat is tapasztaltam mar, hogy a szegeny csaladbol jovo ember inkabb telen is max 2 naponta megmosakszik lavorban, mig a jol szitualt ertelmesegi kisasszony/fiatalur inkabb fujkalja a dezodort meg a parfumot viz helyett.
"En sem pacsalok allandoan, de szerintem a japi egyszeri furdes/tusolas alap, plane ilyenkor, nyaron.[...]Oket nem ugy tanitottak, hogy a napi tisztalkodas alapveto emberi szukseglet?"
A Franciák pl átlag 4 naponta fürdenek, nálunk is csak a 20. században jelent meg nem hogy a napi fürdés, de egyáltalán a rendszeres fürdés. Nem emberi szükséglet a napi zuhanyzás.
2-3(néha sajnos 4-5) napot én is simán megvagyok zuhanyzás nélkül, de csak olyankor nem zuhanyzok mikor tudom, hogy aznap ki sem kell mozdulnom a lakásból(max lemenni a sarki boltba), ha tudom, hogy emberek közé kell mennem akkor lezuhanyzok. Egyedül a péniszem szoktam megmosni a csapban ha nem zuhanyzok
Nem az anyagi dolgokat akartam kiragadni. Es nem mondtam, hogy a szegeny vagy a gazdag, az mar kapasbol budos, piszkos. Csupan leirtam, hogy eleg durva, hogy mig nehany zsiros emberke inkabb maszkal a tobbnapos koszaban, addig a masik meg ugy is inkabb lemossa magarol, hogy sokkal nehezebbek a lehetosegei.
Az egyes franciak igenyesseget mar magam is tapasztaltam, egyszer jott hozzam egy francia fiu, aki mar elso nap tokre leizzadt, fel is ajanlottam neki a furdest (kulturaltan), mire csak nezett ram, hogy az meg ugyan minek. A nalam toltott 8 nap alatt 2x furdott. Hat gratulalok.
Lehet tisztasagmaniasnak, kenyeskedonek nevezni, de en is undorodnek a gondolattol, hogy az egesz nap a testemre tapadt piszokkal, porral fekudjek be a tiszta agyamba. Es ha otthon van valaki, legalabb a cicamosdas igazan belefer.
A mindennapi fürdés NEM alapvető szükséglet. Alapvető szükséglet a levegő, kaja, víz. A mindennapi fürdés egy kényelmi szükséglet. Bizonyos tusfürdők esetén a bőr szempontjából pedig egyenesen káros a mindennapi használat.
Én pont azt tapasztaltam, hogy sokan meglepődnek, ha valaki nem mindennap fürdik, aztán közelebbi ismertség esetén kiderül, hogy mennyien nem teszik ezt. Én sem fürdök minden nap. Hétvégén, amikor itthon vagyok egymás után 2 napot, nem leszek koszos és nem izzadok, este pedig már túl fáradt vagyok fürdeni, akkor elmarad. Koszos vagyok? Nem. Igénytelen? Nem. Büdös? Nem.
Azt mondom,hogy naponta azért fürdök,persze akad kivétel:ha baromi fáradtan/későn érek haza (de nem vagyok irtó mocskos) akkor csak bedőlök az ágyba. Vagy ha napokig kisem mozdulok otthonról.
De ha valami kontakt van másokkal akkor azért adok magamra.û
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!