Miért morcos ezért sok autós?
Amikor van egy zebra de lámpa nincs,egyébként sok helyen van ilyen,a zebrán özönlenek,mindenki megy a kocsi meg áll és várja,hogy legyen már vége ennek a gyalogos menésnek egy kicsit,hadd tudjon indulni tovább a kocsi.
Látszik,hogy legtöbb autós nem szereti és morcos.
De miért?
Azt ne mondjátok,hogy azért amit leírtam ,hogy menne tovább,mert biztos nem ezért ugyanis ő a kocsijával ,ha két km -re van még a céljától,2 perc és ott terem míg a gyalogosnak kell 2-km-re 25 perc.
Mert sokszor éppen akkor érkezik az újabb hullám, amikor véget ér az előző, és kezdődik az egész előről.
Ugyanez a jelenség, amikor ki akarnak kanyarodni egy mellékutcából, és végeláthatatlan kocsisor özönlik a főúton.
Nem morcosság ez, inkább türelmetlenség.
A KRESZ szerint korlátlan elsőbbsége van, bár nem így megfogalmazva.
A jog az jog.
Ez így világos.
Kedves kérdező: mi a véleményed arról, amit ma láttam:
a gyalogos (egyszem, közel-távol nincs több) élve jogával úgymod megállította a csuklós buszt, mert neki elsőbbsége van.
Én is gyalog voltam történetesen és láttam, ha gálánsan elengedi a buszt, akkor 5 másodperccel később tudott volna átmenni (nem tudom hogy kerül ide, hogy 2km, 25 perc), mert a busz mögött nem jött semmi!!
Van (volna) úgymond udvariasság is, gyalogosként mindig így közlekedem...
A fiam iskolájának közelében van a buszpályaudvar és a vasútállomás is, az utcában pedig azt hiszem, 4 iskola. Ha pont elkapja valaki, amikor egymás után beérkeznek a buszok, vonatok a különböző irányokból (márpedig ez iskolaidőben reggel és délután is így van), az halálos. Ha ehhez hozzáteszem, hogy az utcából úgy lehet kijönni, hogy elsőbbséget kell adni - pl. 3-4 busznak és a mellette haladó autóknak, akik ráadásul elsőbbséget adnak az özönlő gyalogosoknak, akkor szerintem kezd érthető lenni, hogy itt nem 1-2 percről van szó.
Ennek ellenére szívesen megállok és átengedem az özönt. Morcos akkor leszek, amikor az özön után telefonját nyomkodó tizenéves ballag föl sem nézve, a többiektől messze lemaradva, viszont ügyesen áthidalva az egyetlen kis "lyukat", amin én, a gonosz autós átmehettem volna a következő özönnyi ember előtt, ha ő nincs, vagy legalább együtt halad a többiekkel. Gyanítom, hogy ha ekkor meglát a második özönből valaki, akkor azt hiheti, hogy rá vagyok mérges - pedig nem. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!