Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Titeket nem idegesít ez a világ?

Titeket nem idegesít ez a világ?

Figyelt kérdés

Viszonylag fiatal vagyok (26/f), de eléggé kiábrándultam a mai világból. Valamiért zavar minden, ami a mai technikai fejlődéshez köthető, és amely beszivárog a hétköznapokba.

Idegesít, hogy ma mindenki mindent fényképez. Nem tudsz úgy elmenni x helyre, hogy y ember ne az élményeit fényképezné megállás nélkül. Teljesen mind1, hogy ez egy koncert, vagy egy szimpla ebéd, az emberek fényképezik, fényképezik, és megosztják. És nem csak a 14 évesek, hanem már az idősebbek is.

Idegesít, hogy mindenki megoszt mindent a hülye kis online világában. Teljesen mind1 mit csinált, hova ment, megosztja, megosztja megosztja.

Idegesít, hogy okostelefon van mindenhol.

Idegesít, hogy a státusz és a nárcizmus ekkora mértéket öltött. Fontos a tökéletes külső, a drága kiegészítők, és az hogy ezt lefényképezzem és megosszam.

Idegesít, hogy minden ember a hülye celebeket, és a mű emberekért rajong, idegesít, hogy a mai zene 3 hanggá, és bugyuta szöveggé silányult, és tömegek imádják ezt a stílust.

Amikor kb. 14 voltam, és az informatikai fejlődés még nem volt olyan nagy, valamiért az sokkal jobban tetszett. Voltak már számítógépek, elterjedtek, de még nem ennyire vált hangsúlyossá.

Néha kedvem lenne a 60-as évek amerikájában élni, és nem ebben a semmiben...

2016. jún. 20. 19:56
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Azt már meg sem említem, hogy amiért én nem fényképezek le mindent, és nincs okostelefonom, és a facebook oldalam tök üres, megkapom a kis beszólásokat, és bizony értelmes emberek néznek le emiatt, és gondolnak egy antiszociális embernek...
2016. jún. 20. 19:57
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
A leírásodból magamra ismertem :D
2016. jún. 20. 20:11
 3/12 anonim ***** válasza:
41%
Minden korszaknak megvannak a maga problémái, amiről a többi korszak embereinek fogalmuk sincs. De hát más világ meg nincsen. Alapjáratban szerintem békésen le lehet élni az életet anélkül, hogy a "hülye online világban" kellene elveszned, illetve az se a borzalom csúcsa, hogy a Facebookon tartod fenn a kapcsolatot az ismerősökkel, nagyjából öt perc energiaráfordítás.
2016. jún. 20. 20:26
 4/12 anonim ***** válasza:
Hát persze hogy idegesít,de nincs mit ellene tenni ha nem fogadod el beleörülsz mert változtatni sajna nem lehet ezen...
2016. jún. 20. 21:54
 5/12 anonim ***** válasza:
45%

tehát zavar ha egy idegen ember fényképez, hogy mutogatja magát egy weboldalon amire nem vagy köteles felmenni de felmész megnézni hogy idegesitsen, zavar ha valaki szeretne valamit a neten olvasni mikor nem otthon van, a statusz mindigis volt még az állatvilágban is van, a 60as években is voltam sztárok, rajongás érte, de miért zavar hogyha valaki valakiért odavan és az nem te vagy..............

szóval miért is zavar ? :)

2016. jún. 20. 22:31
 6/12 anonim ***** válasza:

ez a világ jobban rákényszerít minket arra, hogy rájöjjünk mi az igazán fontos nekünk, hiszen nagyon sok tényező van ami idegesít, pl a mai "modern" ember viselkedése sok téren

ezért fontos megtalálni ki az akivel lenni szeretnénk, és nem a fölös energiánkat arra pazarolni, hogy a másik milyen idegesítően viselkedik

2016. jún. 20. 23:31
 7/12 A kérdező kommentje:

5/6-os válaszoló:

Szerintem kicsit extrapolálsz. Én nem írtam ilyet, hogy feljárok ezekre az oldalakra és ezeket nézem, a fent írtakban egész jól kifejtettem mi a probléma:

A fényképezés és a megosztás anélkül is érint, hogy felmennék ezekre az oldalakra: érthető, ha elmegyek valahova mindenki a mobilját nyomkodja és fényképez mindent, és ez a téma: a megosztások, a lájkok stb. stb. Ha akarom sem tudom magam kivonni ebből a közegből, ez elég nagy hülyeség, hogy ha akarom akkor nem kell ezzel szembesülnöm. De kénytelen vagyok, mert híreket és iinternetes oldalakat én is megnézek, ha nem is egész nap, de pár percig igen. Emberekkel én is beszélek, rendezvényekre én is járok.

Ha akarom, ha nem, ezekkel találkozok, és igen, zavar. Biztosan vannak olyan közösségek, ahol ez nem dominál, én ilyennel még nem találkoztam.

Megint nem értetted meg mit írtam: nem a sztárokért való rajongás zavar, hanem a mű, a média által felhypolt sztárok zavarnak: hasonlítsd össze a 60-as -80-as évek zenéit a maival: ég és föld a különbség minőségben. Egy Pink floydért, Beatles-ért, sőt még egy 80-as évekbeli POP is 1000x jobb minőségű volt, mint ma egy átlag zene.

Tényleg nem érted mit írtam ide...

2016. jún. 21. 13:27
 8/12 anonim ***** válasza:

haver tudod mit nem egy jár hasonló cipőben; egy kis segítség hallgasd meg elejétől a végéig:

https://www.youtube.com/watch?v=N4PtVmOWPoE

2016. jún. 22. 22:21
 9/12 anonim ***** válasza:
2016. jún. 23. 03:06
 10/12 anonim ***** válasza:

Engem nem a világ idegesít, hanem az emberek viselkedése. Ha nem is minden téren, de az általad felvázolt problémákból elég sokkal tudok azonosulni.

Kiküszöbölhetetlen, hogy az online élet virágzásával az emberek ne váljanak magukba fordultakká, és érdektelenekké azon dolgok iránt, amelyek érezhetőek/érzékelhetőek. A virtuális világ nem érezhető, és az ember ha sok időt eltölt vele, rájön hogy mennyire üres dolog is. Lesz még olyan idő, amikor az emberek észbe kapnak és rájönnek, hogy a cyber-élet nem ad a beleölt időért semmit, csak önvádlást, amiért elpazaroltuk az időnket.

A legtöbb internetes barátságból semmi nem lesz, rengeteg időt kell valakibe beleáldoznod, hogy látatlanban is kialakuljon valami "barátság" szerű kapcsolat. Ez még mindig nem garancia arra, hogy a valóságban is barátokká váltok. Tehát bizonytalan.

A sok-sok játék lehet, hogy egy csomó időre leköti a figyelmünket és ezenkívül élményt is nyújt, de egy idő után akkor is rájövünk, hogy azt az időt tanulással, önmagunk természetének a csiszolásával, értékes emberi kapcsolatok ápolásával, kedvenc hobbink, sportunk űzésével is tölthettük volna.

A mai fiatalság teljesen elfásult a természet iránt. Pedig a legjobb kikapcsolódás bármilyen cselekvés ami a természethez köti az embert. Egy betondzsungel környezetben ezt nehéz elképzelni, de mód mindig van rá, hogy változtassunk.

Néha egymagamban csendben kint vagyok az erdőben, és azon kezdek gondolkodni, mennyivel békésebb és nyugodtabb minden. Semmi nem siet sehova, minden a maga idejében történik, nincs semmi aki hasznot akarna húzni a másik dologból. Ez a környezet felvidítja az elmémet, ezért sűrűn járok ki, azóta foglalkoztatnak az olyan dolgok, amelyek azelőtt soha. Sokkal inkább értékelem a természetvédelmi törekvéseket, mint azelőtt. Rájöttem, hogy minden, amibe az ember belenyúlt, az előrevetített haszon mellett eltörpül az a kár, amit okozott. Van áramunk, amit erőművekből nyerünk, gépeink, amelyekkel majdnem minden emberi munkát helyettesíthetünk, üzemanyagunk, amellyel kedvünkre szennyezhessük a levegőt. Szuper ez, de oda vezet, hogy fenntarthatatlanná válik a gazdaság, ezáltal az emberi társadalom felborul, és beláthatatlan dolgok fognak bekövetkezni nem is olyan soká. Talán 50 év, talán 100, de akár húzhatjuk 1000 évig is. Az a természet amit ma ismerünk, már csak egy töredéke annak, ami Bolygónkat uralta évszázadokkal ezelőtt. Nincs egy talpalatnyi föld sem, ami ne lenne megművelve, vagy ahol nem urbanizált terület lenne. Helyesbítek: nagyon kevés.

Engem ez idegesít, nem a világ. A mérhetetlen önzőség, haszonszerzési vágy, pénzimádat. Olyan világ ez, ahol pénzzel bármit megtehetsz, így nincs értelme szegényen rendes emberként élned, mert senki az égvilágon nem fogja értékelni, maximum a közvetlen környezetet. Ha ilyen világban meg tudunk maradni jó emberként, akkor minden elismerés a miénk.

2016. jún. 23. 03:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!