Miért ennyire pénzközpontú a világ?
Ez a kérdés engem is foglalkoztat. 18 éves vagyok egyébként.
Ha létezik valahol olyan világ, ahol nem használnak pénzt és boldogak, én gondolkodás nélkül odamennék.
Nem lenne szegénység, gazdagság, mindenki egyaránt vehetne mindenből, nem éheznének annyian...stb.
normális laptopot már 200-250e-ért is lehet kapni, az meg nem annyira hűdesok pénz érte.. persze, ha hajszol a divathullám, hogy mindenből almást kell venni mert az a menő, akkor vess magadra.
Amúgy mindig is pénzközpontú volt a világ. Földesurak ugyan ezt tették a múltban, a királyok szintén. Akinek sok pénze volt, az tudott hadsereget toborozni és mehetett fosztogatni meg földet bitorolni... amiből még több pénze lett, még nagyobb serege és így tovább.
Akinek pénze van, annak van élete. Az élet a többségnél annyiban merül ki, hogy bejár dolgozni napi 8-12 órákat olyan helyre amit utál, azért, hogy meséljen.. és ezt nevezi életnek. Nem, ez a modern rabszolgaság.
#4 ez csak egy példa volt. Nem akarom elhinni,hogy egy egyetemi képzéshez alap feltétel a 600e-es laptop.
ha használtan veszed, akkor még olcsóbban hozzá tudsz jutni. i5-i7es gép, jó videókártyával, 8gb rammal bőven elég manapság szinte bárhova.
Amúgy meg szokj hozzá. A világot nem tudod megváltoztatni, szóval csak az alkalmazkodás marad, mint választható lehetőség.
Senkinek sem kell elfogadnia és beletörődnie ebbe a rendszerbe. Mindenkinek megvan a képessége hogy változtasson, csak ezt sokan elfelejtették. És igenis létezik olyan hely, ahol a pénz nélküli rendszer működik! Aki nem hiszi, az remélem később rájön.
Sokan beveszik azt a maszlagot amit a nagykutyák bemesélnek nekik és meg sem kérdőjelezik, hogy esetleg tényleg úgy van-e. Mindenkinek magának kellene negtapasztalnia a valóságot, addig pedig megkérdőjelezni mindent amit másoktól hall.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!