Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A muzulmán nők nem kapnak...

A muzulmán nők nem kapnak hőgutát? Nekik ez nem kellemetlen főleg nyáron?

Figyelt kérdés

Ahol dolgozok, ott is van sok ilyen lány/nő. Tetőtől talpig feketében, sőt olyan nőt is láttam már, akin fekete kesztyű is volt, és csak a szeme látszott ki.

Nekem is feketébe kell járnom dolgozni, de egy hosszú fekete gatyában meg egy pólóban én néha már majdnem megsülök. Ők pedig mindenüket eltakarják, van, aki hosszú ujjú pólóval vagy akár pulóverrel!

Nem kényelmetlen és szenvedés ez nekik? Nem kapnak hőgutát? Én egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy tetőtől talpig bebugyolálva egyszerűen nincs melegük. Gondolom a csador/burka alatt nem csak alsóneműt hordanak. Pláne aki még fekete kesztyűt is hord 30-40 fokban!

Hogyan lehetséges ez?

2016. jún. 20. 19:47
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
57%

Szia!

Muszlima vagyok.

A pulóvert nem értem. Egyrészt, mert az tényleg meleg így nyáron, másrészt mivel a pulóver kiadja a testet, ahogyan a tunika és a blúz is.

Az iszlámban nekünk muszlim nőknek az egész testünket el kell takarnunk olyan öltözettel, ami NEM adja ki az alakunkat, nem feszül, nem tapad, nem átlátszó.

És akkor itt válaszolnék azoknak is, akik a Qur'aan-t emlegették.

A Qur'aan-ban benne vannak a jilbaab (dzsilbááb) és a khumoor (khumúr) kifejezések.

A khumoor az a khimaar (khimáár), azaz a fejről induló és azt betakaró fátyol többesszámú alakja.

khimaar --> khumoor

Amire nagyon sokan hivatkoznak, az a Qur'aan magyar nyelvű értelmezésfordítása, de az NEM a Qur'aan.

Az arab nyelvűben, azaz a valódi Qur'aan-ban (musz.haf-ban) ugyanis ott a jilbaab és az is, hogy mellette khimaar-t kell viselni.

Én viselem a jilbaab-ot (ami nagyon bő, a fejtetőről indul, nem mutatja a végtagjaimat), a niqaab-ot (arcfátyol), khimaar-t, egyéb ruhát a jilbaab alatt és kesztyűket is.

Lehetséges.

Allaah miatt teszem.

2016. jún. 27. 04:39
 12/12 elistvan ***** válasza:
Nekem is eszembe jutott egy talán idevágó kérdés, hogy ha egy csadoros nő kültéren van nondjuk egy plázában, hogy eszik, ha takarva van a szája és csak a szeme látszik?
aug. 19. 20:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!