Te miképpen vélekedsz arról, miszerint minden kellemetlen, kínos helyzetet orvosolni lehet egy kis humorral?
Szerintem teljesen helytálló, egy kis humorral el lehet oszlatni a kellemetlen témákat, amelyeket általában kínos csend szokott követni.
pl: Minap megkérdeztem az egyik kolleginámat, hogy mikor lesz gyereke (most kerültem erre a részlegre) és közölte, hogy nem lehet gyermeke egészségügyi problémák miatt. Erre a másik kolléga humorosan "benyögte", hogy mellesleg még az óvodákból is ki vannak tiltva. :D Ez így nem hangzik viccesnek, de a leányzó személyiségét ismerve és az adott helyzetben humorosnak hangzott.
Veletek is történt már hasonló?
Köszi!
Szerintem nem.
Ha valakinek nem lehet gyereke, akkor annak ez nem biztos, hogy poénos. Oké, nem kell sajnálgatni, de azért viccelődni rajta, hát . . . Főleg, hogy most került oda és nem is ismeritek annyira, hogy vajon hogy veszi az ilyen poénokat.
És valóban nagyon nagy tapintatlanság valakitől ilyet kérdezni.
Egyébként lehet, hogy én vagyok hülye, de én ezt a poént, amit a kolléga benyögött, nem értem :S
Hát ez a gyerekes benyögés így első hallásra csak még kínosabbá teszi a dolgot, és maximum azért jön ki jól, mert ismerik egymást.
De például ha egyetemi prezentáción beégek, és szétszednek a bírálók, akkor ott már hiába próbálnék humoros lenni, csak végképp megaláznám magam. Az lehet hogy a bírálók feloldódnak, mert jót röhögnek, de attól még az én helyzetem pont ugyanolyan kínos marad.
Pontosan olyan a helyzet ahogy előttem mondták, hogy a szarszag attól még ott marad a levegőben :D
Nincs így.
Minden ember más. Olyan helyzetben ahol van olyan, kinek ez nagyon nem kenyere, nincs esély.
S ez csak 1 random lehetőség volt.
"már egy hete ott vagyok"
na ez nagy idő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!