Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Te miképpen vélekedsz arról,...

Te miképpen vélekedsz arról, miszerint minden kellemetlen, kínos helyzetet orvosolni lehet egy kis humorral?

Figyelt kérdés

Szerintem teljesen helytálló, egy kis humorral el lehet oszlatni a kellemetlen témákat, amelyeket általában kínos csend szokott követni.

pl: Minap megkérdeztem az egyik kolleginámat, hogy mikor lesz gyereke (most kerültem erre a részlegre) és közölte, hogy nem lehet gyermeke egészségügyi problémák miatt. Erre a másik kolléga humorosan "benyögte", hogy mellesleg még az óvodákból is ki vannak tiltva. :D Ez így nem hangzik viccesnek, de a leányzó személyiségét ismerve és az adott helyzetben humorosnak hangzott.

Veletek is történt már hasonló?

Köszi!

2016. febr. 22. 17:40
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

WOW, már egy hete ott vagy?? Az már igazi, mély barátság.

SENKITŐL nem illik megkérdezni, mikor akar, akar-e gyereket. Ez az, amihez semmi közöd.

Abban igazad van, néha jó a humor, de akkor, ha csak téged érint. Nekem van egy nagybátyám, aki tipikusan olyan, hogy nem az a vicces, amit mond, hanem ahogy előadja.

Pl. volt olyan, hogy hozott tálcán egy fél tucat üdítőt, kicsit megbotlott, majdnem elejtette, ami ugye egy picit kínos. Annyit mondott csak, hogy "hú, de zavarban vagyok", közben nem látszott rajta semmi, csak magabiztosság, és mindenki nevetett.

2016. febr. 22. 22:43
 12/13 A kérdező kommentje:
Mivel gyakornok vagyok két hétnél többet nem is leszek ott. Még mindig az a baj veletek, hogy begyöpösödöttek vagytok és nem az, hogy eltérő a véleményetek.
2016. febr. 23. 17:16
 13/13 anonim ***** válasza:

Nem begyöpösödött. Mindenki tudja, hogy erre a kérdésre lehet ilyen fájdalmas választ is adni, és az emberek többsége nem egy lelketlen faasz, aki nem gondol bele a másik helyzetébe.

Ha szerinted az empátia ciki, veled van a baj.

2016. febr. 23. 17:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!