Az probléma hogy a gondjaimat nem mondom el senkinek, magamba folytom?
ilyen gondok: durva megalázás, kihasználás, megvertek.
Iskolában folyton piszkáltak.
Gondok a családban.
Magam és mások elfogadása.
Szorongás, stressz, feszültség.
Mások olyan könnyen beszélnek ezekről, hazaérnek és rögtön kiöntik a lelküket,elmondják mi volt ma, mi idegesítette őket, segítséget kérnek stb.
Én ilyenekre képtelen vagyok, ha el is mondok valamit azt is körülírva, nem a valóságot és csak akkor ha már gondolják hogy bajom van.
Én eléggé szégyenlem magam ezért inkább el se mondom.
Lehet hogy azért vagyok ilyen szorongós ember, mert rengeteg bennem a feszültség és nem tudom kiadni magamból.
Régebben az volt hogy hazaértem a suliból megkérdezték mi volt a válaszom "semmi" közben cikiztek az osztálytársaim nap mint nap.
Vagy ha volt bármi hasonló akkor csak rágódtam rajta, sajnáltattam magam.
És ez mit jelent: "A hangomon sok érződik hogy sok bennem az elfolytás."
amugy 20 éves fiu vagyok.
Régebben még a pszichológusnak sem mertem elmondani a dolgaimat.
Szerinte megfelelési kényszerem van.
Én is elég zárkózott vagyok.
Nincs is olyan ember akivel szívesen beszélgetnék a gondjaimról. Inkább magamba fojtok mindent.
Személyiségfüggő. Van, akinek jót tesz, ha kibeszéli magából a dolgokat, van, akinek nem.
Sokszor nem mondtam el a problémáimat, aztán kipróbáltam, hogy jobb e, ha elmondom. A dologból annyi lett, hogy azoknak, akiknek elmondtam, semmit sem jelentett az egész. Meghallgatták, 10 percig szó volt róla, aztán mondták a saját kis dolgaikat. Szóval, részemről semmi értelmét nem látom már, hogy bárkinek is elmondjam, ha problémám van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!