Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Becsapok mindenkit. Mit...

Becsapok mindenkit. Mit csináljak, ha félek lediplomázni?

Figyelt kérdés

Eddig sem voltam jo tanulo, de most mar rendszeresen nem megyek el vizsgazni. Ma ugy ulok itt vizsga elott, hogy semmit nem keszultem, es csak az elegtelent fogom beiratni, megis felvettem az unneplo cuccomat, kioltoztem es otthon eljatszottam a szokasos "hu, de izgulok" szinjatekot.

Mostanaban azt erzem, nem nekem valo a jogi palya. Eddig sem rajongtam erte, de alapvetoen tudom most mar, hogy jo jogasz ugysem lehetnek. Nem magaval a munkaval van bajom, hiszen mar 16 eves korom ota folyamatosan dolgozom, szeretem is. Viszont a jogi palyara alkalmatlan vagyok - keves az onbizalmam, nem vagyok eleg hatarozott es a tudasom sincs a toppon. Nagyon felek az egesztol.

Mar megvan, mire vagyom, mit szeretnek igazan csinalni -, de ahhoz gyujtenem kell a penzt legalabb egy evig a diploma megszerzese utan, hogy belevaghassak. Addig meg csak-csak jogi allast kellene keritenem, nem igaz?

A jogot vegul is hulyeseg lenne otthagyni, mivel mar csak 1 evem van hatra es diakhiteles vagyok. Viszont eddig nem is tudatosult bennem, hogy miert kerulom a vizsgakat, tudom, hulyeseg, de csak most jottem ra a valodi okara.

Eddig onkormanyzatnal dolgoztam jogon belul, azt mondjuk szerettem. De ket hetig voltam ugyvedi irodaban is, ahova viszont minden reggel kb sirva memtem be.

Miert vagyok ilyen gyenge? Miett vagyok ilyen gyava? Ez lenne az un. kapunyitasi panik a vegzosoknel?

El vagyok keseredve. :(

23N

2016. jún. 14. 13:47
 1/2 anonim ***** válasza:

Héé, minden rendbe fog jönni. :) Már tényleg csak egy év az egész, összeszorítod a fogadat és kibírod, egy év gyorsan elmegy, és utána sokkal jobb lesz a diplomával. És nem kell a jog minden területéhez önbizalom meg top tudás. Egy csomó cég alkalmaz jogászokat, akiknek meg se kell mukkanniuk. Például simán dolgozhatsz az önkormányzatnál tovább.

Nagyon nehéz és hosszú egyetemet csinálsz, nem csoda, hogy néha kiborul a bili, és az se biztos, hogy ok nélkül, de később megbánnád, ha otthagynád. Dolgozz egy kicsit az önbizalmadon, kezdj el valami hobbit, sportolj. Ha eddig eljutottál, se buta nem lehetsz, se alkalmatlan. :) Kitartást! :)

2016. jún. 14. 16:22
 2/2 anonim válasza:
Tanulj rendesen fejezd be mindenkepp tedd le a diplomat ha mar idaig eljutottal meg akarmi massal is foglalkozhatsz eleted soran ha megszeded magad penzel,ha igy erzed h is h Te ezt nem akarod tanulj akkor is fejezd be mert ezt ITT mar tenyleg hulyeseg lenne abbahagyni
2016. jún. 14. 16:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!