A buszon utazók miért bámulnak zombi módon mindenkit?
Én is átlagba ezt teszem, vagyis pontosabban bambulok és bele sétálnak, üllnek...
A buszon én pl a nyugalmat szeretem, ha már napi szinten 2x kell 45 percet egy büdös járműben töltenem akkor legalább jó zene és nyugalom mellett legyen :D Valójában ez az a pillanat amikor tényleg csak bambulni és gondolkozni tudok, amit szeretek is kiélvezni...
#2 sakk-matt. :D
A tömegközlekedési eszközökön az a faramuci helyzet áll elő, hogy vadidegenek hatolnak az ember magánszférájába (fizikailag), méghozzá kényelmetlenül közel. Nincs meg az a minimális távolság, ami két ember között természetesen meg kell, hogy legyen. A "zombi módon bámulás" is annak következménye, hogy az emberek megpróbálják elkerülni a magánszférájuk további csorbulását, ezért kerülik a szemkontaktust. Viszont egy buszon nehéz "sehová sem nézni", ezért gyakran véletlenül, akaratlanul is más emberre terelődik a tekintetük.
9! Csatlakozom! Én is szeretek tanulmányozni az embereket! Mindig arra gondolok, hová mehet (főleg reggel), mivel foglalkozhat stb stb. :-D
22N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!