Szerintetek is túlreagálom és ez vicces?
háát nekem is volt olyan idősebb kolléga akinek ilyen volt a stílusa de senki se vette komolyan
azt neked kell eldöntened h mennyi a sok neked és szólni ha idegesít..
Szerintem ez nagyon a helyzettől függ, hogy éppen vicces volt vagy zaklató.
Én biztosan elütöttem volna valami poénnal, hogy érezze, hogy én ezt csakis viccnek gondolom.
Ahogy írták: egyrészt bunkóság, másrészt a zaklatás fogalmát lassacskán (vagy már) ki is meríti.
Az a gond, hogy a főnökhöz mentél. Nem azért gond, mert nem teheted meg és a főnöknek ne lenne kötelessége rendet tenni az emberei között, ha már elé került egy ügy, hanem mert gyengeségről árulkodik.
Első körben magadat kell megvédeni. Furcsa módon a védelem a legtöbb esetben az, ha viccre veszed -akkor is, ha belül csikorgatod a fogaidat. Pl. megjegyzed, hogy van nekem ki mellé feküdni. Vagy: én csak egyvalaki mellett szeretek feküdni. Vagy: ugyan már, egy szerelmes asszony miért feküdne más mellé. És vigyorogni, vigyorogni mellé.. akkor is ha nem érzed nevetni valónak. Amíg csak szóban zaklat szóval kell visszavágni. Ha ez így nem megy akkor még mindig maradva a viccesnek látszó beszédnél valami olyat mondtam volna: látom, nem bír magával, csak vigyázzon, nehogy az uram (akkor is uramat mondanék, ha sose hívod otthon az uradnak) fektesse meg magát (vagy takarja be), vagy bármit amibe olyan fenyegetés van, ami valójában nem vehető fenyegetésnek. Egyébként meg tényleg a többi kollegával kell elsőként összefogni. Azért a főnöknek -nagyon kedvesen és udvariasan, úgy hogy ezt se lehessen fenyegetésnek venni, csupán odadobnám egyszer egy mellékes mondatban, hogy ha baj lesz akkor tanúként járogathat a bíróságra. Hátha elgondolkodik..
Konfliktuskezelésnek a neten nézz utána. Sokféle módszer van. Ráadásul a családhoz is jó lesz, meg arra az időre amikor mindenki jobban fogja tudni, hogy kell gyereket nevelni :D
Jó babázást és remélem megoldod ezt a helyzetet (is).
Szerintem sem vicces!
Ez már kb szexuális zaklatás. Én szólnék a főnökének, de előbb neki jelezném HATÁROZOTTAN, hogy akadjon le rólam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!