Van még ilyen ember rajtam kívül? Akit mindenki kritizál?
25 éves nő vagyok. A problémám az,hogy akármilyen új társaságba megyek ,szinte azonnal egy vagy több ember megtalál bántó beszólással,kritikákkal. Gyakran olyanok is,akiket aznap látok először.. Vagy,hogy dagadt vagyok (te milyen jó húsban vagy! pl) ,vagy miért ilyen a hangom,miért ilyen a járásom (?) ,egyszerűen bármi ami én vagyok .
Nem vagyok már tini,sem érzékeny,mimóza lélek ,és nincs üldözési mániám,ezek a tények,ez a probléma gyerekkorom óta fenn áll sajnos . Mindig én voltam gyerekként is ,akit rögtön kipécéztek ,sokszor sem értettem miért,ahogy most sem (jó formában vagyok,sportos,nem vagyok kövér például ) ,szóval valószínűleg az én készülékemben van a hiba,sajnos nem tudok rájönni mi az ezért írjatok minél többen,hogy ti mit gondoltak.
A bunkóság/beképzeltség/lenézés nagyon távol áll tőlem,alapvetően szeretek beszélgetni ,csak keveset szoktam. Nem vagyok feltűnően harsány (sőt ) ,és már jó pár éve tudatosan figyelek rá,hogy a testtartásom,a kézfogásom határozott legyen ,mindig az emberek szemébe nézzek stb . Hogy ne tűnjek ilyen elesett,aláznivaló kivert kutyának ...
Valamiért nekem majdnem mindig az "áldozat" szerepe jut . Egyébként van egy nagyon jó barátnőm ,vele gyerekkorunk óta barátok vagyunk .
Igazából már nem nagyon veszem fel a beszólásokat,kedvem lenne normális emberekkel összehaverkodni ,de valahogy a legtöbbeknek unszimpatikus vagyok és inzultálásra készteti őket a puszta lényem is :D
Persze rosszul esik nagyon,de nem akarom sajnálni magam egyáltalán,csak komolyan nem értem mi a baj velem. A külsöm egyébként teljesen átlagos ,mégis úgy érzem mintha én lennék a földönkívüli a normális emberek között .
6-os.Én vagyok aki kritizált téged.A helyesirásod alakul. :) Legyél a feleségem oké ? :) Mindig egy ilyen kis okoskodó feleséget akartam. :) De tényleg ! Veled nem lenne unalmas az élet.
Ezt a dalt a 6-osnak küldöm : https://www.youtube.com/watch?v=VNyoHBZ0384
Ha már az evolúció elmélet szóba jött van olyan, hogy akit gyengébbnek gondol a csorda azt bántja. A gyengébbet könnyebb támadni. Ez az elv inkább fiatalabbaknál érvényesül. Például az iskolában ezért piszkálják a szemüveges vékony alacsony gyereket.
De ugyanez van ha bekerül egy többinél erősebb vagy jobb a csordába, akkor is támadják a többiek mert megpróbálják újra rendezni az erőviszonyokat. Ez már inkább a felnőttekre jellemző.
Ezen kívül ott van a különbözőség elve. Ha nem megszokott magyar típus vagy akkor nagyon kilógsz a sorból. Ha például erősen keleties vagy északi típus vagy annak megfelelő vonásokkal és külső jegyekkel. A külső alapján kapja a legtöbb megjegyzést egy ember. Ha van valamilyen motorikus problémád akkor azt is észreveszik és szóvá teszik.
Attól hogy folyton piszkálnak még egyáltalán nem biztos hogy benned van a hiba.
Sokszor a saját frusztrációjukat is belevetítik a másikba az emberek és ha a másik emberen keresztül, a másikba beleképzelve észrevesznek egy saját magukra jellemző de elnyomott tulajdonságot vagy jellemzőt akkor azért a másikat fogják hibáztatni.
Ez a kivetítés.
Ha olyan tulajdonságaid alapján ítélnek meg mások amikről nem tehetsz akkor erre az utóbbi esetre lehet gyanakodni.
Akkor van benned a hiba ha te mások megjegyzéseit eltúlzod. Úgy értem, hogy ha például kapsz napi egy megjegyzést egy tapintatlan bunkó embertől, de te úgy érzed hogy mindenki bánt. Neked is van ám jogod visszavágni, nem kell tűrnöd ha sértő egy megjegyzés számodra.
Köszi a válaszokat . Megpróbálok mindenre reagálni ami felmerült.
Természetesen nem "mindenki" kritizál,csak egy csoportban általában engem talál meg a szekáló . És nem egyszerű kérdésekkel,nem vagyok hülye,de amikor egy olyan ember akit életemben először látok odaveti,hogy te azért jó húsban vagy .. szerintem ez nem jóindulatú megjegyzés . Vagy hogy jézusom,neked mi van a fogaddal ?,hallod te iszonyat hülyén jársz,mondták már ? stb . Nem hiszem,hogy egyszerűen érdeklődnek felőlem ilyenkor :D
Egyébként igen,természetesen merev és visszahúzodó vagyok ,pont ezek miatt mert ha 20 évig mindenhonnan azt hallod ,hogy minden debil rajtad,akkor visszahúzódó leszel .
Valószínűleg ez is a baj,hogy túlságosan meg akarok felelni,beolvadni ,és pont az ellenkező hatást érem el .
Valaki írta,hogyha nem tudok viselkedni ne járjak társaságba . Ritkán járok .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!