Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Online apróhirdetés, adás-véte...

Online apróhirdetés, adás-vétel: mi ez a kettős mérce?

Figyelt kérdés

Az internetnek hála veszek és eladok, akár naponta többször. Ennek köszönhetően sok tapasztalatot gyűjtöttem, vevőként:

-érezzem magam megtisztelve, hogy egyáltalán foglalkoznak velem

-várjak csak türelmesen, amíg a tisztelt eladó heti egyszer elolvassa az üzeneteit

-menjek csak el a termékért, hogy a kapun se kelljen kilépnie az eladónak

-próbagarancia eszembe se jusson

-mindenki "fontos ember", rohan, elérhetetlen, külföldön van

-rossz fényképek

-hiányos vagy semmilyen adatok

-a termékek irreálisan drágák

-telefonos elérhetőség? Minek az neked?

-információ és kommunikáció teljes hiánya

Eladóként:

-érezzem magam rendkívül megtisztelve, hogy egyáltalán keresnek

-legyek elérhető munkanapokon délelőtt és vasárnap hajnalban egyaránt

-álljak útra készen és csettintésre azonnal ugorjak

-ne csak garanciát, de teljes körű helpdesk-szolgáltatást is nyújtsak

-vigyem el a terméket az ország másik végébe, vagy küldjem el ingyen

-engedjek még valamennyit az ár feléből

-információ és kommunikáció teljes hiánya

-áron alul sem vesz meg senki semmit.

Akkor hogy is van ez? Minél bunkóbb valaki, minél inkább a feljebb leírtakra hasonlít a hozzáállása, annál sikeresebb eladó lesz?

2016. jún. 1. 10:52
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Én vevőként ingatlanossal vettem az első lakásomat, és nem bántam meg, az eladónak volt az ingatlanosa, szóval nem én vadásztattam. Nekem nagy segítség volt, mivel nem vagyok járatos ilyen ügyekben, ráadásul így könnyebben ment az eladóval az alku, mivel ő sem tudta reálisan felmérni, mennyit is ér az ingatlana. Azért tanulságos példa volt, ha legközelebb ilyen adásvételem lesz, már fogom tudni, mire kell odafigyelni.
2016. jún. 1. 12:35
 12/13 A kérdező kommentje:

A 10. válaszolónak további jó szórakozást kívánok, pont az ilyen és hasonló esetekre gondoltam :) Látom, hogy tudna még mit mesélni, jobb sajnos nem lesz a helyzet.

Az ingatlanosokkal nem lenne bajom, ha figyelembe vennék az "ingatlanosok ne keressenek" és hasonló kéréseket. Kifejezetten sértő, ha tudom, mit akarok, mégis nyomulnak és próbálnak győzködni.

2016. jún. 1. 15:27
 13/13 A kérdező kommentje:
Most történt: egy eladó lusta volt 500 forintért előszedni egy árucikkét, és azon megnézni valamit. Nem is tudja, mit árul.
2016. jún. 1. 17:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!