Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért vagyok ideges, kerülget...

Miért vagyok ideges, kerülget a sírás?

Figyelt kérdés

Szóval annyi a lényeg, hogy nagyon feltudnak húzni az emberek, sajnos elég könnyedén. Eleve nem szeretek emberekkel érintkezni, ezt elég jól leplezem, de azért rosszul érzem magam, hogyha túl közel ön bárki is. Nem rég egy kissé idegessé váltam az egyik ismerősöm beszólásaitól, meg csipkelődéseitől, de nem mondtam neki, eleve nem szerettem volna veszekedni vele, mert kissé túl tudja reagálni a dolgokat, ha úgy van, pedig alapjába véve jóban vagyok vele. És aznap, meg már azelőtt is kicsit rosszul éreztem magamat, sokat sírtam, idegesebb voltam, meg egyebek (mondom, ez nem rég történt) és eddig sikerült úgymond kordában tartani ezeket az érzéseket, meg nem kimutatni ha valami bajom volt, otthon jó volt sírni, és így nem kérdeztek semmit a barátok ismerősök amikor találkoztam velük, legbelül meg elég ramatyul voltam. Aztán volt egyszer, ez már kicsit régebben történt, hogy olyan furán kirobbant belőlem ez az egész egyszerre, hogy azt sem tudtam mit csináljak. Elkezdtem szabály szerint bőgni, úgy, hogy általában azért annyira nem szoktam sírni, ráadásul nem sértett meg anyira az illető, ami miatt ez történt. Elvonultam, mert mért sírjak mások előtt, és fuladoztam, meg lüktetett a fogam, meg a fejem. Igen a fogam, nem tudom miért. Legutóbb 5-6 éve sírtam így, azért lepődtem meg, és egyszerűen csak kitört belőlem, nem tudtam konrollálni, és ez megijeszett. A második eset sem rég történt, pár nappal ezelőtt, mikor megint elég rosszul indult a napom, ezt nem részletezném... És akkor meglökött egy ember, én meg mondtam, hogy oké, itt elég, és leültem, és abbana pillanatban elvörösödtem, gombós volt a torkomban, remegtem, és egyszerűen képtelen voltam ezt így megállítani,még jó hogy nem sírtam.

Szerintetek az ilyet hogy lehet visszatartani? Mert még egy ilyen jön, és félek, hogy mindenki előtt elbőgöm magam vagy egyszerűen kiszaladok a világból. Hogy lehet elfojtani ezeket az érzéseket? Ti hogyan kezelitek a dühötöket?

2016. máj. 26. 20:30
 1/3 A kérdező kommentje:

Teszem hozzá üvöltöttem volna, meg tustam volna gyilkolni az illetőt, és semmire nem tudtam gondolni.

Konkrétan elborult az agyam...

2016. máj. 26. 20:33
 2/3 anonim válasza:
Nekem úgy tűnik, hogy itt pont az a probléma, hogy elfolytod az érzéseidet. Attól, hogy magadba folytod és nem mutatod ki ha bánt valami, attól az még ottmarad és belülről kikészít. Lehet nem rögtön de egy idő után megtelsz velük. Nem azt mondom, hogy le kell üvölteni mindenki fejét de ha valami bánt igenis add ki magadból. Sokszor jót tesz a sport, vagy bármi amivel le tudod vezetni a feszültséget. Járj el futni vagy csak beszéld meg valakivel a bajaidat és akkor te is nyugodtabb leszel és nem húzod fel magad apróságokon :)
2016. máj. 26. 23:10
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :) Mostmár el fogok kezdeni futni, ez egy nagyon jó ötlet volt!
2016. máj. 27. 18:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!