Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért reklámoznak szinte...

Miért reklámoznak szinte minden terméket tökéletes külsejű emberekkel?

Figyelt kérdés
Most nem a divatmagazinokra értem (azoknak úgyis megvan a tökéletes külsejű célközönségük), hanem az alapvető gyógyszer- élelmiszerreklámokra is. Múltkor az egyik rokonomnál olvastam valamilyen egészségügyi prospektust, amiben egy kerekesszéket egy "mozgássérült" csinos egyetemi diáklánnyal promóztak. Azt hittem lefordulok a székről. Persze az a gyönyörű csaj nagy valószínűséggel egy divatcégnél egy másik fotózáson meg fehérneműket reklámoz ugyanúgy jó pénzért. Tudom, hogy kapitalizmus, marketing stb., de nem lenne hitelesebb, ha az ilyen termékeket átlagos kinézetű, jó egészségügyi állapotban lévő idős emberekkel reklámoznák. Mondjuk az is nonszensz, hogy az ilyen családbarát magazinokban a tök átlagos családot is úgy ábrázolják, hogy a hosszú szőke hajú, hosszú lábú Heidi Klum alkatú 40-es anyuka és a dús hajú 190 centis latin vonású apuka (aki természetesen egyáltalán nem kopaszodik 35-40 évesen), retinát égető zöld színű fűben ülve, piknikezés közben ragyogó fehér fogakkal rámosolyognak az egy szem pici szőke kislányukra (mert miért is lenne több). Nem azt mondom, hogy lecsúszott emberekről, ZS kategóriás minőségben kellene fotókat készíteniük a reklámcégeknek, de ezek a stílusú reklámok nekem valahogy nagyon hiteltelennek tűnnek, főleg ebben az országban, ahol szinte csak az irigység dominál. Ha valaki provokatívnak és sértőnek tartja a kérdésem stílusát, attól előre is elnézést kérek, de azt hiszem sejtitek, mire gondolok és biztos van olyan, aki egyet ért velem.

2016. máj. 22. 16:36
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Na ja, tényleg, a családi házőrző szinte mindig megjelenik ilyen képeken. :D

És a körömgombával küzdő hölgyike, akinek egyébként gyönyörű selymes lábfeje van, de valahogy a köröm mindig koszos/fekete/undorító, amit persze azonnal eltávolít a Canesten. xD

Egy szó mint száz, kár, hogy ennyire lehet az emberek gondolkodását befolyásolni és nagyon sokan nem tudnak tudatos döntéseket hozni vásárláskor.

2016. máj. 23. 00:53
 12/14 anonim ***** válasza:
Ez színtiszta pszichológia. Az emberek jobban bíznak és szimpatikusabbnak tartanak egy szép embert, mint egy csúnyát. Ezért, ha egy szép ember mondja, hogy vedd meg ezt a terméket, mert jó, nagyobb eséllyel elhiszed és megveszed, mintha egy csúnya mondaná ugyanezt.
2016. máj. 23. 09:10
 13/14 anonim ***** válasza:

Hát igen, sok ember sajnos megvezethető, és el is hiszi, hog y Eva Longoriának a Pantene sampontól olyan dús a haja, nem pedig a póthajtól, a megfizethettlen sampontól meg a heti min. 1 fodrásztól... és akkor már a kerekesszéknél is ez van, az ember hamarabb gondolkodik el vmi olyasvminek a megvételén, amivel a szépséget asszociálja.

Az én kedvencem amúgy a reklámokban az, amikor a kb. 18 éves gyönyörű bőrű modell odamutat az arcára, hogy "fujj, ott egy pattqanás", és közben nincs is ott semmi... mennyibe tartott volna odamontírozni egy pattanást? De nem... jobban elhinném, ha tényleg egy átlagos arcú csaj reklámozná, nem vki, akin látom, hogy tökéletes a bőre.

2016. máj. 23. 09:33
 14/14 anonim ***** válasza:
Én arra vagyok allergiás, mikor a "segíts a rákos kislányon" jellegű képeken egy aranyhajú, szép kislány van.
2016. máj. 25. 18:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!