Panaszkodók! Milyen életük van azoknak, akiket irigyeltek, hogy nekik van életük?
Bocs a megszólításért, igyekeztem röviden fogalmazni. A kérdésem a következő: sok olyan kérdést/választ látok itt, amiben valaki panaszkodik, hogy elégedetlen az életével, és nyíltan le is írja, hogy irigyel másokat, például az alapján, amit a Facebookon lát. Szeretném megkérdezni, hogy mik azok a dolgok, amiket láttok, amik miatt azt gondoljátok, ezeknek az embereknek jobb az életük? Ami miatt van életük?
Fontos: tudom, most egy sereg kioktató válasz fog jönni, hogy a Facebook nem ad hiteles képet. Ezzel én is egyetértek, én sem hiszem, hogy bárkit kell irigyelni, de most nem ezt kérdezem. Ezen az oldalon elég jellemző, hogy páran nem a kérdésre válaszolnak, szóval szeretném megelőlegezni, hogy nem én vagyok, aki irigykedik, és nem is gondolom, hogy mindenki ugyanarra az életformára vágyna (ami egyiknek tetszik, az a másiknak unalmas). Most azokat kérdezem, akik beismerten jobbnak látják mások életét, hogy miért van ez. Az ő válaszaikat várom, mert kíváncsi vagyok, mi az, amire irigykedni lehet szerintük, mi az, ami szerintük ennyire rossz.
mikor látom,hogy a barátaim sorra diplomáznak,én meg mindig is b*sztam tanulni,akkor mindig rossznak tartom magam,és "dejó lenne ha nem lennék lusta" érzés tör rám..igen...irigylem a kitartásukat:D
a kérdésedről csak ennyi jutott eszembe.
-sok pénzük
-jó autójuk
-szép házuk
-szerető bnjük
-olyan munkájuk amikkel sokat keresnek és keveset dolgoznak
Első 2-nek köszönöm, hogy a kérdésre válaszolt, a 3. szövegértése (agy szándékos trollkodási szándéka) elég gáz.
2.: hát, ha van kedved, felsorolhatod.
Második válaszoló vagyok.
Igen kb ugyan azt amit a 4-es leírt.
Az anyagi biztonságot és morált amit a jólét megad.
Azokra vagyok irigy akiknek csak megszületni volt nehéz. És most nem arra gondolok, akik gazdag családba születtek, hanem azokról a pasikról, akik már 14 évesen is ultra jóképűek, magasak, nagydumásak, okosak, ambiciózusak voltak és soha nem okozott számukra problémát a csajozás. Vagy azokra a csajokra, akik a k*b*sz*tt vak szerencse következtében olyan jó géneket örököltek, hogy már 16-17 évesen az X-ik modellügynökségnél kaszálja a százezreket és már fiatalon megalapozza a jövőjét, az ebből adódó következményeket (önbizalom, ego) pedig meg sem említem, ami önmagában arra is elég, hogy ha gyengébb képességű tanuló is, de mondjuk egy BCE-n diplomát szerezve ő legyen majd az X. "csinos üzletasszony" példakép, aki megcsinálta magának a karrierjét, mások állítása szerint CSAKIS azért, mert motivált volt és soha nem adta fel stb. Természetesen egy sikeres karrier is azon áll vagy bukik, hogy az illető milyen kinézetű. szépség=szimpátia=kapcsolatok=siker=pénz=boldogság
A másik véglet: csúnya/nagyon alacsony emberke=rossz kisugárzás=nehezebb kapcsolatépítés=kisebb protekció=gürizés aprópénzért
Ja és az előnytelen külsejű, de gazdag emberekre EGYÁLTALÁN nem vagyok irigy.
A facebook posztok meg szerintem azért nagyjából helytállóan tükrözi valóságot, mert ami nincs (barátnő, szépség, drága kocsi/nyaralás), azt az ember az adott "érték" hiányában egyszerűen nem teszi közzé a nyilvánosság számára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!