Alacsony lányok! Ti általában hol szoktatok vásárolni? Csak nekem okoz gondot méretben tökéletes darabokat találni?!
C&A-ban otthagyhatod, és felhajtják potom pénzért, ha valami hosszú. Ilyen szolgáltatás több helyen is van, Promodban is pl.
Vannak üzletek (Marks&Spencer, Levi's, Vögele stb.), ahol van háromféle hosszúság nadrágnál, szoknyánál: short, regular, long - és a magasságod alapján választhatsz ruhát. Aztán ott a gyerekosztály is sok boltban, érdemes ott is körülnézni, szép darabok vannak, gyakran olcsóbban is, mint a felnőtt részen.
158cm vagyok, és nekem teljesen jók a bolti ruhák, még ebayről is szoktam látatlanul vásárolni, és 10-ből 8-9 esetben jó rám, amit veszek. Külföldön élek, Primarkban szoktam vásárolni, mert az a legolcsóbb és jó cuccaik vannak. De van H&M-es, New Lookos és Topshopos ruhám is, nem tudom, ezek közül melyiknek van Magyarországon üzlete. Azt tudom, hogy a Topshopnak a Petite kollekciójában direkt kis termetű nőknek való ruhák vannak, de nekem azok már túl kicsik általában.
A nadrágokkal voltak régebben problémáim. Rövidek a lábaim, de a hátsóm nagy, úgyhogy a 6-os méret, ami hosszra pont jó lenne, nem megy fel a csípőmre, a 8-as, ami meg felmegy, túl hosszú szárú. Egy időben emiatt csak szoknyát, ruhát hordtam, akkor ugye nem volt ilyen gondom, de most a munkahelyemen egyenruha van, kötelező a nadrág. Megveszem a 8-as méretet, és nem érdekel, hogy alul fel van gyűrve a szára, kocsmában dolgozom, a vendégek úgyis részegek :D Meg még jól is néz ki szerintem, úgyhogy mostanában már több nadrágot is vettem.
Amikor bejöttek a turis boltok, ott mindig tudtam magamra megfelelő cuccot venni. A mi áruházainkban csupa 170-180 /50 kg méretek voltak rakáson - vagy 180/100 kilósra. Nem igaz, hogy egy egyszerű felhajtással el lehet intézni, hisz a -15 cm miatt máshova esik a derék, a mell vonal, ezért ott szűk, ahol bőnek kellene lennie.
Volt a Quelle, ők legalább nadrágban kínáltak alacsony méretűnek, de náluk az alacsony is 158-160 cm volt.A kurta termetet tovább rontja, ha nem vékonyka az ember, tehát meg kell venni mondjuk D44-es méretet, de másképp néz ki egy 170 centis nőn ugyanaz, mint egy 152-es magasságún. Így aztán ritkán éreztem azt, hogy elégedett vagyok a megjelenésemmel.Még mindig felkeresem a turikat, de mióta nem német áru van, hanem főleg angol, azóta ritkább kifogni:(
154 cm vagyok. 58 kg. Tehát kicsit husis, nagy cicis. Szerintem ez is lényeg. Ruhákat bárhol találok, az más kérdés, hogy hogyan állnak. A nadrágokat méretre tudom szabni, viszont felsőket, amik ízlésesen állnak rajtam a kis hasim miatt nem igazán találok a kínaiban, olcsó plázás boltokban...
Szóval marad a turi, azt csípi a pénztárcám, arról nem is beszélve, hogy tök jó egyedi cuccok vannak. ;)
Kérdező, neked mi a gondod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!