Csak engem idegesítenek a mai 10-14,16 körüli emberek?
Az 5-ös leírta a lényeget. Régen is volt aki követte az éppen akkori divatot, volt aki nem, és mégis felnőttek mind. Ezek a "mai tinik de rosszak bezzeg régen, én nem ilyen vagyok" kérdések pedig kezdenek nagyon unalmasak lenni. Ha annyira jobbnak érzed magad, akkor nem értem miért foglalkozol azzal mit gondolnak rólad.
" a mostaninak semmi nincs, még "lázadni" se tudnak rendesen"
Kérdezd meg anyukádékat, hogy a régi rendszerben milyen jókat lehetett lázadozni..
13-14 évesen sminkelés meg mellkidobás nem volt jellemző a szüleid korosztályában, lázadni meg pont abban a korszakban volt, ami ellen lehetett, az más kérdés, hogy következményekkel is járhatott. Ennyire nem létezett a kiközösítés és az egyenmenőzés, mert nagyjából mindenki egyformán sz.rul állt, egy vékony réteg kivételével, választék se volt a boltokban, hogy legyen mire elverni a szülők fizetését.
Egyszóval tényleg van különbség a generációk között, de ennek oka sokkal inkább a körülmények változása. A facebook-nemzedékben a nárcisztikusak érvényesülnek legjobban, legalábbis az online térben, hogy mennyire igazodik ehhez a későbbiekben az offline teljesítmény, majd kiderül.
"de úgy látom mintha az összes többi felettem lévő generációnak lett volna valamilyen apró pozitívuma"...
Teljesen más világ volt... Akik a 90-es évek elején születtek ,szerintem nekik volt még igazán gyermekkoruk!
Én 92-es vagyok! Én még tudtam mi az ,hogy nyári szünetben ,reggel 8kor kimész a haverokkal focizni és egészen estig rúgod a bőrt!
Bicikliztünk amerre csak tudtunk!
Nem otthon ültünk és nyomtunk az Xbox-ot ,meg a Facebook-ot (mert akkor még nem is volt)!
A mai fiatalok többsége ezt már sosem fogja megélni ,mert el virtuálizálódott' a világ!
Jaj, ez a "bezzeg mi" duma.
Én meg 87-es vagyok, nyáron felkeltem 8-kor, beültem a gép elé SIMS-ezni, és sötétedéskor álltam csak fel onnan.
Azelőtt pedig nem XBox-oztunk, igaz, Atari-t nyomtuk.
Akkor is, most is vannak egyéni preferenciák, lehetőségek. Ma is kimehet bárki focizni. Az, hogy nem akar, a saját döntése, nem a facebook-é.
Szó sem volt a "bezzeg régen" dumáról!
Csak alapvetően ha megnézed ,a mai gyerekek tablettel a kezükben nőnek fel ,egy percet sem töltenek kint a szabadban!
Egyszerűen az eldigitalizálódott világ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!