Ha valaki nem jó pasi, akkor miért nézik sokan levegőnek? Bármit tesz az kevés, de ha a jóképű már nem csapja az arcukba az ajtót akkor elájulnak tőle hogy milyen rendes, kedves. Miért van ez?
A társasházban ahol lakom van az emeleten egy csaj akivel minden nap találkozom. Mindig udvariasan köszönök neki, kinyitom az ajtót ahogy illik. Viszont eléggé levegőnek néz, vissza se köszön, látszik rajta, hogyha valakitől irtózik külsőre mint tőlem azt emberszámba se veszi. Nem próbálkoztam nála, nem jópofiztam, nem stiröltem soha! Felesleges is lenne, nem vagyunk egy kategória.
Múlt héten mentem hazafelé a munkából és láttam hogy egy csaj defektet kapott és nem tud mit kezdeni, minden autó simán kikerüli. Mindig minden esetben segítek ha valaki bajban van, ezért megálltam. A szomszéd csaj volt az, sírt. Hiába hívott bárkit, nem értek rá eljönni érte. Elkezdtem cserélni a kereket, tiszta kosz lettem. Ezalatt beszélt hozzám, megköszönte, jópofizott hogy így meg úgy szomszédok vagyunk. Közben jött a házunkból egy másik srác, odajött. Magas, jóképű, kigyúrt, szakállas akiről a nők álmodoznak. Természetesen nem segített nekem hanem leállt a csajjal beszélgetni. Onnantól hozzám egyik se szólt, mégha kérdeztem is. Elröhögcséltek. Amikor kész lett, a srác szólt oda, hogy "megvan haver?", mintha valami kihívott assistance szolgálat lennék és beült a vezetőoldalra a csaj meg mellé. Elhajtottak. Se szó, se beszéd!
Azóta is találkozom a csajjal minden nap, de ugyanúgy levegőnek tekint, elfordítja a fejét. Nem értem miért? Hallottam, hogy meséli másoknak hogy milyen kedves, segítőkész pasi segített neki kereket cserélni a házból és utána még el vezette a kocsiját hazáig nehogy baj legyen! Ez ugye nem én vagyok, hanem a másik srác aki csak állt ott nyomta a sódert és cigizett.
Már 4 szomszédunk mesélte, hogy nemcsak jóképű ez a gyerek, hanem még rendes és udvarias is!
Mi ütött az emberekbe? Miért viselkedik egyáltalán így valaki?
Kérdező, sajnos a mai világban nem sokra mész a kedvességgel.
A mindenkivel való kedvesség és udvariasság ráadásul csak akkor helyénvaló, ha kölcsönös. Ha velem valaki nem udvarias, én sem leszek az vele. Erre van az az ősi mondás, miszerint "Amilyen az adjon Isten, olyan a fogadj Isten."
Ha azért nem köszönsz vagy azért nem vagy udvarias valakivel, mert az illető bunkó és lekezelő veled, akkor egyáltalán nem te vagy az udvariatlan és a hibás.
Amit ez a csaj csinált veled, az egy nagy tapló parasztság volt. Kihasználta a segítőkészséged, utána meg még szóra sem méltatott. Amondó vagyok, hogy az alfahímjének még baleknak is nevezett a hátad mögött, kb ezt tudom kinézni belőle 100%-osan. Az ilyeneknek jóérzésű ember nem kinyitja, hanem az arcukba csapja az ajtót köszönés nélkül.
Amúgy azóta történt valami kérdező?
Ne köszönj neki, fordítsd el a fejed, amikor meglátod, vágd rá az ajtót, aztán kész. Majd megtanulja, hogy te is ember vagy, nem pedig valami alázatos szolga.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!