Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Egy nőnek általában miért...

Egy nőnek általában miért néznek el sokkal több mindent, mint egy férfinak? Miért van ez a kettős mérce?

Figyelt kérdés

Nem provokálásnak szánom a kérdést, de ezzel a jelenséggel itt is, más fórumokon is, és a valóságban is sokszor szembesülök, de nem értem, miért van ez. Akár milyen helyzet van, az esetek többségében teljesen máshogy kezelik az emberek az adott szituációt, hogy ha nő szerepel benne, és nem férfi.

Pár példával:

×××

Ha egy nő férfigyűlölő, akkor biztos az apja miatt, biztos trauma érte, biztos sokszor átverték szegényt, és így tovább.

Ha egy férfi nőgyűlölő, akkor mocskos állat akit csak a farka érdekel, hímsoviniszta disznó, neki tuti nem volt barátnője, stb.

Ha a feleség szereti túlzottan az édesanyját, az normális, mert hát mégiscsak az anyja.

Ha a férfi szereti túlzottan az anyját, akkor anyucipicikisfia, ilyen a büdös életben nem kell senkinek, hagyja ott a nő a francba ezt a papucsot.

Ha egy nő tapló paraszt módon bánik a pasijával, ütlegeli, akkor milyen belevaló csaj, hogy kiáll magáért.

Ha a férfi csak 1-szer leakaszt a nőnek egy kisebb pofont, már micsoda szemét állat, hogy képes egy nőt megütni, micsoda puhap...cs, stb.

Ha egy nő megfogja a férfi nemi szervét, semmi sem történik, és senki sem veszi komolyan.

Ha egy férfi fogja meg a nőét, máris rendőrségi ügy lesz belőle, és a férfit elkönyvelik szexuális zaklatónak.

Ha egy nő pofára esik, vagy szerencsétlenkedik, általában segítenek neki, vagy max nem foglalkoznak vele túlzottan.

Ha egy férfi esik el, szerencsétlenkedik, már a legtöbben körberöhögik, meg elmondják minden baleknak.

Ha egy nő nem bír el valamit, segítenek neki, vagy sajnálják.

Ha egy férfi nem bír el valamit, akkor milyen gyenge alak, szánalmas, még egy nő is erősebb nála, stb.

Ha egy nő csinál valami undorítót érzelmileg, akkor mindenki keresi a miértet, mert biztos a más kultúra tehet róla, biztos így lett szegény nevelve.

Ha egy férfi teszi ugyanezt, akkor undorító alja állat, a nő jobban járna, ha kidobná az utcára, stb.

É még lehetne sorolni. Nem vagyok nőgyűlölő, még mielőtt valaki azt írná. Csak nem értem ezt a viselkedést, ezt a mentalitást. Miért van ez? Miért kezelik teljesen másképp azokat a szituációkat, helyzeteket az emberek, amikben nők szerepelnek? Miért enyhítő körülmény az nagyon sok helyzetben, hogy valaki nő?

Nem veszekedést akarok szítani, csak komolyan szeretném ezt megérteni.

Vagy én gondolom rosszul, hogy ez nagyon igazságtalan? Miért az a döntő, hogy kinek mi van a lába között?

Ti mit gondoltok? Tényleg én látom ezt rosszul?

2016. ápr. 3. 16:52
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

#9-es

velem volt így

18 évesen meghalt apám és az osztály legrondább csaja, akinek prostis volt a stílusa, így próbált jókedvre deríteni egy bulin.

2016. ápr. 4. 17:11
 12/13 anonim ***** válasza:
67%

Te olyan hülye vagy, akármelyik nemhez tartozol.

Nő vagyok.

Én több lányt láttam eltanyálni, mint pasit, és betegre röhögtem magam az összesen. Sőt, amikor én estem el, és gurultam fél lépcsősort, nem tudtam felállni, annyira röhögtem.

Ha egy nő nem bír el valamit, sajnálják? A fizika miatt? Nem minden lány gyenge, és nem minden fiú erős.

Nőgyűlölet, férfigyűlölet - ezek mind a szülőkben keresendők.

Az anyuci pici fia kapcsolatban az anya hibás. Mégis többször van az, hogy a nő észreveszi, hogy kihasználják, a férfi pedig vagy nem, vagy nem mer lépni. Ez nem tudom, miért van.

Senki ne verekedjen, de ha választanod kéne, hogy egy átlagos nőtől vagy egy átlagos férfitől kapj pofont, melyiket választanád?

Ezek nagyon úgy tűnnek, hogy a popsidból származnak. Nagyon rossz emberekkel barátkozhatsz, kritikán aluli helyen élhetsz, ha ilyeneket gyakran látsz.

Engem miért nem vesznek komolyan, ha sportról beszélek? Miért kell felmondanom a lesszabályt, ha látják, hogy focit nézek? Miért mondják azt, hogy a dühöm csak a menstruációm miatt van, jogosan nem lehetek dühös? Miért van az, hogy ha sírok, biztos valami nevetséges dolog miatt van? Miért kapok szart, ha nem akarok gyereket? Miért nem vesz észre senki, ha kövér vagyok? Miért velem akarják elvégeztetni a csicskamunkát? Miért mondják azt, hogy "támadó" vagyok, ha megvédem magam, mert valami perverz megkérdezi, milyen bugyi van rajtam? Miért szólnak be az utcán, és utána miért mondják azt, hogy ne vegyem komolyan, hogy beszólnak az utcán, amikor emiatt nem érzem magam biztonságban? Ha ugyanúgy végzem a munkám, mint egy remekül dolgozó, korrekt férfi, én miért vagyok baszatlan pitsa? Miért hiszi bárki azt, hogy beleszólhat abba, hogy nézek ki? Miért van az, hogy ha salátát eszek, nyúl vagyok, ha hamburgert, akkor disznó? Miért van az, hogy ha mosolygok, mert alapból ilyen ember vagyok, a férfi azt hiszi, ugrálni akarok a farkán? Miért van az, hogy én a barátaimmal nem beszélgetek, hanem csacsogok, csajosan dumcsikázok, pletyizek?

2016. ápr. 4. 17:30
 13/13 anonim ***** válasza:
67%

Nem látod rosszul, sok minden van, amit a nőknek jobban elnéznek, mint egy férfinak. De ugyanakkor sok minden van, ami miatt meg egy férfit dicsérnek, egy nőt viszont elítélnek.

Egy néhányat bemutat ez a videó is:

https://www.youtube.com/watch?v=B8gz-jxjCmg

Amikor a főnök parancsokat osztogat:

Ha ő férfi: ő a főnök.

Ha ő nő: ő csak főnökösködő, hatalmaskodó.

Amikor valaki beszédet mond:

Ha ő férfi: ösztönző, megnyerő, meggyőző.

Ha ő nő: rámenős, törtető.

Amikor valaki éjszaka dolgozik, ahelyett, hogy a gyerekével lenne:

Ha ő férfi: elszánt, dedikált.

Ha ő nő: önző.

Amikor valaki odafigyel a külsejére:

Ha ő férfi: tiszta, rendezett.

Ha ő nő: hiú, felszínes.

Amikor valaki jól öltözött:

Ha ő férfi: elegáns.

Ha ő nő: magamutogató.

2016. aug. 18. 16:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!