Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Aki siránkozik, mert kevés...

Aki siránkozik, mert kevés vagy nem elég a pénze, az miért dohányzik?

Figyelt kérdés

Több ilyen ismerősöm is van. Mindegyik siránkozik, hogy minden fillérjüket be kell osztaniuk, hogy alig jönnek ki a hónap végére, hogy milyen rohadt drága minden, stb, de mindegyik kezében ott füstölög a cigaretta.

Van olyan, aki 2-3 naponta vesz 1-2 doboz cigarettát. Aztán mikor megkérdeztem az egyiket, hogy miért nem szokik le róla, ezzel is jóval több pénze maradna, akkor meg flegmán odavágta, hogy "még ennyi örömöm sem lehet az életben?".

Olyan drága a cigaretta, majdnem 1000 forint egy doboz (nem is tudom pontosan mennyi, 600-800 FT?), de aki minden héten 3 dobozzal vesz, az 3*600 az 1800 forint, és ez 1 hónapra 6400 forint. Ismerek olyat, aki naponta vesz egy dobozzal, az meg még több (kb 17.000 FT, 600-zal számolva).

Az ilyen embereknek miért nem evidens, hogy a több pénz érdekében szokjanak le a cigarettáról? Van olyan rokonom, aki szintén megszorult egy ideig, ő azonnal letette, mert le akarta tenni. Most már jól kijön a pénzéből, megtehetné, hogy visszaszokik, de mégsem tette meg.

De a TV-ben is látok ilyeneket, amikor szegény családokat mutogatnak, hogy mihez kezdjenek, mert nincs pénzük, minden adományt örömmel fogadnak, erre ott füstölög a kezükben a cigaretta!

Ha az alapvető dolgokra kuporgatniuk kell, akkor a cigarettára miért/honnan van mindig pénzük?

2016. márc. 28. 14:29
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Azt aki nem is akar segíteni magán azt nem is lehet sajnálni. A cigi nem magától kerül bele a szájába, hanem beleteszi, ahogy az alkohol sem magától ugrik bele a bevásárlókosarába.

Úgy szoktam mondani hogy a szegény ember mindent elkövet azért hogy szegény maradjon, sőt mégszegényebb legyen.

Például összebeszél a vagyonértékelővel hogy a minimálbérére sokkal több hitelt kaphasson. Aztán természetesen a havi 70 000 Ft-ból nem sikerül törleszteni a megemelkedett törlesztőrészleteket és ezzel eléri azt hogy ne csak szegény legyen hanem hajléktalan is.

2016. márc. 28. 15:30
 12/15 anonim ***** válasza:
68%

Mert függő.

Ahogy az alkoholista alkoholfüggő, úgy az ilyen ember meg nikotinfüggő.

2016. márc. 28. 16:08
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Ezt én sem értem... vagyis igen, függők. De ha már a megélhetése függ tőle, akkor nem tudom, ki olyan hülye, hogy nem rakja össze az egyet meg a kettőt, hogy mennyit tud spórolni azzal, ha leteszi... vagy ha úgy dönt, hogy nem, akkor ne rinyáljon, mert pontosan tudja, hogy tudna a pénztelenség ellen tenni, és nem tesz.

Rengeteg ilyen ismerősöm van. Jaj-jaj, semmire sinc spénzem... és akkor elintézi azzal, hogy "sajnos cigizem", vagy ami még jobb, az alapvető szükségletke (úgy is mint rezsi, napi kaja) mellé sorolja a cigit! Az ilyet nem tudom sajnálni... és akkor azt várja, hogy pátyolgassam meg szidjam a főnökét, hogy miért nem fizeti meg, mert hogy a gyerekének kajára kölcsön kellett kérnie hó végén... pedig a cigi, sör, műköröm, póthaj, bulika, arra mindig volt pénz. És nő, férfi egyaránt van a környezetemben ilyen...

2016. márc. 29. 13:30
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Az ilyenek azok egész egyszerűen függők. De arról nem hallottam soha, hogy indítanának kezeléseket a bagósoknak, pedig igencsak elviszi a pénzt és rombolja az egészséget ugyanúgy, mint a pia, és nagyon nehéz leszokni róla. (én soha se dohányoztam, igaz, hogy vannak dohányzók a rokonságban, de pl. az egyikük csak akkor gyújt rá, ha nagyon ideges, mert attól lenyugszik. De állítólag egy hónap alatt ha elszív egy doboz cigit, nem pedig naponta, mint sokan)
2016. aug. 8. 12:41
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Egyszer a Keletiben míg a barátomra vártam odajött hozzám egy lepukkant cigány nő, szájában ott virított a cigi (szoknya zsebből kikandikál a cigis doboz fele, majd kiesik), rám fújta füstöt (bele a képembe!) és úgy kérte, hogy adjak már neki a pénzt, mert nem tud a gyerekének enni adni.

Nem dohányzom, de ha jól tudom egy ezres egy doboz cigi vagy legalábbis akörül mozog. Ezer forintból én nekem megvan pár darab zsemle (nyilván az olcsóbb 15 forintosra gondolok), bele vaj meg egy olcsóbb szalámi/lapka sajt...

Mindezt nem vágtam a képébe, nincs nekem gusztusom ilyenekkel leállni vitatkozni egy forgalmas pályaudvar kellős közepén, de hogy nem volt annyi esze, hogy legalább addig letegye a cigit míg kéreget...

Nem ítélkezem a cigisek felett, de mikor egy ilyen jön velem szembe és még a füstöt is rám fújja, na akkor felkapom a vizet.

2016. szept. 9. 18:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!