Miért van az, hogy a mostani tinik többsége mindent megkap a szüleitől?
Figyelt kérdés
Az a problémám, hogy a mostani tinik és sulis társaim szinte bármit megkapnak a szüleiktől, hiperszuper okostelefonokkal lófrálnak meg rengeteg nagyon drága cuccal, míg én szinte semmit sem kapok meg a szüleimtől, mert egyszerüen nem tehetik meg, hogy megvegyék nekem, évente kapok egy pár cipőt meg valami ruhát és ennyi, telefonom is egy "buta" nyomógombos telefon. És az a gondom, hogy ezek a gyerekek nagyon gyengén teljesítenek a suliban, szóval megse érdemlik az ilyesmit, míg én, aki nagyon jó tanuló vagyok és tényleg szükségem lenne jelenpillanatban egy tabletre a tanuláshoz, nem kapom meg. Sokszor néha még kellemetlenül is esik, amikor látom, hogy mindenki nyomogassa az okostelefonját szünetekben, én meg mindenről le vagyok maradva. Elegem van, hogy a sok elkényesztett mindent megkap és még csak a kisujját sem kell megmozdítania, amíg én amellett, hogy sokat tanulok, itthon is rengeteget kell segítenem. Kikapcsolódási lehetőségem sincs semmi, mert sehová nem tudunk elmenni..2016. márc. 25. 17:14
11/15 anonim válasza:
Elsősorban arról van szó, hogy a mi szüleink generációja eléggé megszívta, mert a kommunizmusban elég sanyarú sorsa volt az embereknek, az egyetlen dolog ami mindig volt, az a munkalehetőség, a mostani fiatalok szülei(pl. az én szüleim is) gyakorlatilag egész életükben az igát húzták, és bennük van az, hogy a gyerekeiknek ne kelljen már ugyanígy élniük, és mindenből a legjobbat próbálják nekik biztosítani, többé-kevésbé elkényeztetik őket(mint ahogy ez velem is történt). Lassan felnő egy egész generáció(Y generáció- ahova jómagam is tartozom), akiknek a nagy része még semmilyen nehézséggel nem találkozott az életben, lusták és nem akarnak dolgozni. Valamilyen szinten ez rám is jellemző, mondjuk még egyetemre járok, de fogalmam sincs, mihez fogok kezdeni a diploma után.
12/15 MZ.per.X válasza:
Miért van amúgy mindenki lepontozva 0%-ra?
Amúgy meg kérdésben a válasz, azért mert megtehetik.
13/15 anonim válasza:
Mert ha neked lenne pénzed, akkor nem adnál mindent meg a gyerekednek? Szerintem az alap , hogy amit lehet, megadjunk nekik...és ha értelmesek a szülei megfogja érteni, hogy neki is kell majd dologzni.
Én ennek, a diákmunka stb sosem voltam a híve. A szüleim se. Amíg suliba jartam és velük laktam, ami kellet megkaptam. Ennyi. De nem vagyok ingyenélő senki. Van jó állásom, lakásom stb. Szerintem egy gyerek amíg lehet maradjon is gyerek.
Egyébként ha esetleg rosszul érzed magad azért mert irígy vagy..ne legyél , én is az vagyok..meg mindenki. Egy hajléktalan a te fajtádra, te az enyémre, én a nállam jobban élőkre...ez mindig így volt.
14/15 anonim válasza:
Nembaj,legyél keménygyerek,ha belédkötnek a telefonod miatt,megfogod az övét és a földhöz b.aszod,aztán a tied is. Hidd el ezek a "buta"telefonok mindent kibírnak. 100% megoldás.
15/15 anonim válasza:
Teljesen igazad van, hogy neheztelsz rájuk emiatt, főleg ha ezért kiközösítenek. Hasonló helyzetben voltam én is, de nálunk az is közrejátszott, hogy én későn születtem (40-hez közel voltak már a szüleim), ezért más volt a mentalitásuk, mint a többiek szüleinek, akik gyakran 15 évvel, vagy néha többel is fiatalabbak voltak, mint az enyémek. Nekem se volt nagyon sokminden, ami a többieknek természetes volt, pl. saját számítógép, vagy én használtam a bátyáim kinőtt ruháit is, míg szinte mindenki modernebb divat szerint öltözködött, és mi se nagyon mentünk sehova. Engem is lenéztek, mert nem számítógépezek, tartunk haszonállatokat, nincsenek olyan jó cuccaim. Sajnos aki nem követi a divatot, és nem a fogyasztói szemléletet követi (nem vásárol össze minden sz*rt), azt lenézik. De ők semmivel se érnek többet, mint te csak azért, mert több mindent megkapnak. Sőt, inkább kevesebbet, mert te segítesz a szüleidnek, szorgalmas vagy, közülük meg sokan egy szalmaszálat se tesznek keresztbe egész nap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!