Hogy tudnám leküzdeni a megfelelési kényszert?
Akármilyen társaságba kerülök, nagyon igyekszek, hogy megfeleljek mindenkinek, aztán pont ez az, ami miatt nem sikerül. Nem merem önmagam adni, nem merem érvényesíteni a saját akaratom, véleményem. Nem érzem magam egyedül teljes értékű embernek. Aztán pont emiatt tűnök nyalisnak és nyomulósnak. Szeretnék változtatni, de nem tudom leküzdeni a megfelelési kényszert. Mióta az eszemet tudom ilyen vagyok, de szeretném ha az egyetemre ez már változna.
18/L
Egy egyszerű filozófia segíthet: "Leszarom, leszarooom. Jó magasról lefoso-o-om. Leszarooom, Leszaro-o-om..." /by Jégvarázs
Én is jártam már hasonló helyzetben. Alapos önismeretre lesz szükséged. Mindent a véleményed szerint kell csinálnod, el kell szakadni másoktól. Hidd el nekem, hogy ha a beszélgetést úgy kezded el, hogy a saját véleményedet helyezed előtérbe, a másoké nem befolyásol, akkor sokkal egyszerűbb lesz a továbbiakban is. A "siker" doppingolni fog. Csak a kezdet nehéz. Szurkolok neked! ;)
Sziaa, próbálj meg lazítani! Ismerd meg saját magad, és csak a jó tulajdonságaidra koncentrálj! Lehet, hogy nem is veled, hanem épp az adott társasággal van/volt a probléma. Próbáld meg feltornázni az önbizalmadat. Ha valakinek meg akarsz felelni, az legyél te magad. Jó lesz az! Fel a fejjel!
U.i.: Én is hasonló cipőben járok, de próbálok kikecmeregni belőle!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!