Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogy tudnám leküzdeni a...

Hogy tudnám leküzdeni a megfelelési kényszert?

Figyelt kérdés

Akármilyen társaságba kerülök, nagyon igyekszek, hogy megfeleljek mindenkinek, aztán pont ez az, ami miatt nem sikerül. Nem merem önmagam adni, nem merem érvényesíteni a saját akaratom, véleményem. Nem érzem magam egyedül teljes értékű embernek. Aztán pont emiatt tűnök nyalisnak és nyomulósnak. Szeretnék változtatni, de nem tudom leküzdeni a megfelelési kényszert. Mióta az eszemet tudom ilyen vagyok, de szeretném ha az egyetemre ez már változna.

18/L

2016. márc. 22. 20:57
 1/4 A kérdező kommentje:
Egyébként szociális fóbiám is van és rengetegszer tör rám pánikroham, ha emberek között vagyok. Ezt az váltja ki, hogy félek mit gondolnak rólam mások. Egyébként magammal szemben is ilyen vagyok tehát magamnak sem tudok igazán megfelelni, nem tudom elfogadni magam és nagyon maximalista is vagyok, ha csinálok valamit vagy töléletesen vagy sehogy
2016. márc. 22. 21:07
 2/4 anonim ***** válasza:
27%

Egy egyszerű filozófia segíthet: "Leszarom, leszarooom. Jó magasról lefoso-o-om. Leszarooom, Leszaro-o-om..." /by Jégvarázs

Én is jártam már hasonló helyzetben. Alapos önismeretre lesz szükséged. Mindent a véleményed szerint kell csinálnod, el kell szakadni másoktól. Hidd el nekem, hogy ha a beszélgetést úgy kezded el, hogy a saját véleményedet helyezed előtérbe, a másoké nem befolyásol, akkor sokkal egyszerűbb lesz a továbbiakban is. A "siker" doppingolni fog. Csak a kezdet nehéz. Szurkolok neked! ;)

2016. márc. 22. 21:10
 3/4 anonim válasza:

Sziaa, próbálj meg lazítani! Ismerd meg saját magad, és csak a jó tulajdonságaidra koncentrálj! Lehet, hogy nem is veled, hanem épp az adott társasággal van/volt a probléma. Próbáld meg feltornázni az önbizalmadat. Ha valakinek meg akarsz felelni, az legyél te magad. Jó lesz az! Fel a fejjel!

U.i.: Én is hasonló cipőben járok, de próbálok kikecmeregni belőle!

2016. márc. 22. 21:12
 4/4 anonim ***** válasza:
Abszolút nem rosszindulatból írom, de ha úgy érzed, egyedül nem megy, akár pszichológushoz is fordulhatsz. Én voltam pár alkalommal, és ott azt mondta nekem a pszichológus, hogy néha mindenkinek szüksége van arra, hogy kibeszélje magából a felgyülemlett dolgokat egy teljesen semleges embernek. Ezzel nagyon egyetértek.
2016. márc. 22. 21:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!