Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan tudjunk megfelelne a...

Hogyan tudjunk megfelelne a szülők által elvárt normáknak, a megfelelési kényszert legyőzni?

Figyelt kérdés
Hogy érthetőbb, átláthatóbb legyen. Adva van X.Y apuka/anyuka aki azt szeretné, hogy ebben a szakmában dolgozzak miközben tőlem ez nagyon távol áll. Kérésére mégis belekezdek a szakmába mivel van bennem egy megfelelési vagy szolidaritási kényszert. Másik példa, hogy a kedvéért felveszek valamilyen vallást miközben ateista vagyok. Szolidaritási konfliktus (mégiscsak az apám/anyám). Ezzel belebonyolódunk egy önátverésbe hiszen nem a magunk útján haladunk. Ha lázadunk ellene akkor viszont megint ott vagyunk, hogy a szüleinkkel szembefordultunk önös érdekeink miatt. Azaz a kérdésre nem tudtam megfelelő választ adni. Talán ti majd igen.
2014. okt. 23. 22:20
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Én másik városba mentem egyetemre, arra a szakra, amire akartam. Volt egy üvöltözős nyarunk, utána volt idő beletörődni. Dolgozom, van saját családom és azt csinálom, amit szeretek.

3-an vagyunk testvérek, én vagyok az egyetlen, aki a saját útját járja (másik két tesómnak mindent "eldöntöttek") és szemmel láthatóan én vagyok a boldogabb.

Ha érvényesülni akarsz, akkor meg kell tanulnod kiállnod magadért, mert rengeteg ilyen helyzet lesz az életben és magadon kívül senki nem fog segíteni.

2014. okt. 23. 22:43
 2/6 anonim ***** válasza:

1.A szüleid a gondodat viselik,

2.A szüleid tetőt biztosítanak a fejed felé,

3.Ellátnak élelmiszerrel,és a létfenntartáshoz szükséges egyéb dolgokkal,

4.Egy ideig mosnak,takarítanak rád,utánad,

5.Nevelnek,

6.Szeretnek,tisztelnek és megbecsülnek.

Ez történik a legjobb esetben.A feladatuk az,hogy egészséges,boldog,felnőtt,érett személyiségű embert neveljenek belőled.

AZ érett személyiséghez az önálló döntéshozatal létfontosságú.Ha te nem akarod azt a szakmát csinálni,akkor meg kell a szüleiddel beszélni,hogy neked ez nem jó.Vallási felekezetbe,szektába sem kell tartoznod,sőt én ezt kifejezetten ellenezném,és fogom is ellenezni.A vallásodat önmagad választod,de szektás sose legyél.Szekta alatt pedig az önálló személyiségeket elnyomó vallásnak nevezett ostobaságokat értem.

Na,most.18 évesen már teljesen önmagad rendelkezhetsz arról,hogy mit csinálsz.Ne megfelelési kényszerből cselekedj!Ha valakinek megmondják,hogy mit tegyen,hova menjen,hogy éljen,az nem lesz sosem teljes ember.A teljesség,harmonikusság abból fakad,hogy azt teszel,amit te szeretnél,odamész,ahova akarsz,azt a zenét hallgatod meg,amelyiket akarod,azt eszel,amit akarsz,ha ateista vagy,akkor pedig nyugodtan lehetsz az.

HA MÉGSEM ENGEDIK,AKKOR IS LEHETSZ SZABAD!

A szabadságért nem kell küzdeni,mert ha a lelked szabad,akkor valójában te önmagad is szabad vagy.Ehhez annyit kell tudnod,hogy amit hiszel,amit tudsz,és amit érzel,azt SENKI NEM VÁLTOZTATHATJA MEG!Senki nem mondhatja,hogy ne hidd ezt,vagy azt.Tulajdonképpen mondhatják,de nem kell elhinni.

A börtönben lévő emberek valójában nincsenek börtönben.Ők teljesen szabadok,és azt hiszik,amit akarnak.Csak azt veszik el tőlük,hogy bárhova mehessenek,ahova szeretnének.Ez persze valójában semmilyen szabadságvesztést sem jelent.

A tudást,a szabadságot,és az érzelmeidet nem vehetik el tőled sosem.Ha elgondolkodsz azon,hogy mi a szabadság,akkor megérted.

AZ EMBERNEK A TUDATA AD SZABADSÁGOT,NEM A CSELEKEDETEI.

2014. okt. 23. 22:51
 3/6 anonim ***** válasza:
Az önállósodás rögös útjára egyszer mégis csak rá kellene, hogy lépj. Mégis ez az élet rendje. Csak a szüleidnek nehéz elfogadnia, hogy nagy lettél. A szüleid biztosan szeretnek téged, akkor is, ha ellent mondasz nekik, és vállalod a saját akaratodat. Legfeljebb durciznak kicsit, majd megenyhülnek, na bumm. A saját önállóságodat senki nem fogja megvívni helyetted!
2014. okt. 23. 22:56
 4/6 anonim ***** válasza:

"Ha lázadunk ellene akkor viszont megint ott vagyunk, hogy a szüleinkkel szembefordultunk önös érdekeink miatt."

Ezt úgy mondod, mintha ez baj lenne. Pedig épp ez az egészséges.

Jelenleg a szüleid önös érdekeinek rendeled alá az életedet.

Úgy élsz, mintha az életed az övék lenne és nem a Tiéd.

2014. okt. 23. 23:41
 5/6 A kérdező kommentje:

Bárki gondolhatja azt, hogy a zene rossz irányba visz vagy különböző izmusok de csak abban az esetben ha életelveddé teszed vagy vezérfonál valamihez.

Az persze sosem világos, hogy mit minősítünk szektáknak. A Jehova Tanúi és a Hit Gyülekezete azt vallják magukról mindketten, hogy ők képviselik az igaz utat és az ő istenük az egy igaz Isten. Ezt én nem tudom tekintve hogy mindig is ambivalens érzéseim voltak és vannak is.

Valahogy le kell szakadni mivel különben ennek traumatikus hatásai lehetnek. Némi pszichogenetika. Persze, hogy a szülőknek is nehéz. Mindig azt mondanák ez nem a kor függvénye.

2014. okt. 24. 00:04
 6/6 anonim ***** válasza:
Jehova és Hit gyülekezet, jajjj... Ha van egy csöpp eszed, nem foglalkozol azzal a szüleid mit mondanak, jó messzire menekülsz. És éled a saját életed! Hány éves vagy?
2014. okt. 24. 05:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!