Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan lépjek ki a komfortzóná...

Hogyan lépjek ki a komfortzónámból?

Figyelt kérdés
22 éves lány vagyok és kb 5 éve szingli. Néha eljárok randizni (mert szeretnék már egy társat) de kicsit olyan érzés mintha fogorvoshoz mennék, előtte is, közben és utána is. Egyszerűen rosszul érzem magam lelkileg és alig várom hogy haza érjek és újra nyugiban legyek...de mikor otthon vagyok ismét felelevenedik bennem a magány és az érzés hogy változtatni kéne. Ez egy ördögi kör. Mit tehetnék hogy változzon valami?
2016. márc. 13. 12:39
 1/5 anonim ***** válasza:

Hát ez kész! Én is így vagyok ezzel.

Ha adhatok egy tanácsot:akarással.Ha akarsz valamit tegyél érte.

2016. márc. 13. 20:06
 2/5 A kérdező kommentje:
Akarnám én...de mikor előre tudom milyen rossz érzés lesz már mégsem akarom annyira. Azt hittem ha egyszer-kétszer erőt veszek magamon és végigcsinálom jobb lesz, de nem lett. Fog ez valaha változni?
2016. márc. 13. 23:22
 3/5 anonim ***** válasza:

Bár én más témában reagálok hasonlóan, van pár trükk, ami nekem segít:

1) Ne gondolkodj azon, milyen érzés lesz valami. Ha észreveszed, hogy ezen jár az agyad, hogy úgyis rosszul fogod magad érezni, mondogasd magadnak, hogy „nem gondolkodunk, indulunk!”

Azért kell mondogatni, hogy lefoglald a fantáziád :)

2) Ne próbálj meg „tetszeni” a viselkedéseddel. Mondj el minden hülyeséget, amire gondolsz, ne fogjon vissza, bármit gondol rólad a másik.

A randinak úgyis az lenne a lényege, hogy hozzád hasonló fiút keresel. Azt csak úgy lehet, ha rólad is kiderül, te milyen vagy.

Végülis mi a legrosszabb, ami történhet? Nem akar majd többet találkozni a srác?

Nem érdemes izgulni meg aggódni. Ha nem tetszik a program, találj ki egy olyat, ami tetszik. Ha nem egy tipikus randi tevékenység, az sem érdekes. Neked elvileg az a célod, hogy egy olyan fiút találj, akivel jól érzed magad, akkor meg minek húznád az időt unalmas dolgokkal ismerkedéskor?

3) Találd ki előre, mit akarsz a fiútól.

Pl. ha vannak bizonyos jellemzőid, rigolyáid, amit azt akarod, hogy a leendő párod is elfogadjon, akkor randin se rejtsd el őket. Nyugodtan viselkedj, ahogy akarsz, mondd ki, amit akarsz, ha a srácnak nem tetszik, legalább tudod, hogy nem őt kerested.

4) A fiú is ember, az „emberi tulajdonságok” nemfüggetlenek szoktak lenni, akár úgy is mehetsz a találkozóra, hogy a személyiséget keresed a másikban, és megpróbálod meglátni, mi érdekes benne, és mi nem, mi az, amihez tudsz kapcsolni saját tapasztalatot, és érted-e miről beszél a másik.

(Ez egy olyan pont, amit ritkán látok másoknál, pedig hasznos.)

Kérdezted, fog-e magától változni a helyzet: nem.

Egy példa, hogy értsd, miért írom ezt:

Ha van olyan ismerősöd, aki gyerekként visszahúzódó volt, akkor feltűnhet, hogy kétféle eset szokott lenni:

1)Felnőttként is visszahúzódó

2)Évek során lassan változik. Ez akkor szokott történni, ha az ember változni akar, és tesz érte, vagy ugyan nem tesz érte, de a hozzáállása / véleménye változott (rájött, hogy nem is olyanok az emberek, mint amitől korábban félt).

Én még csak ezeket láttam, nem tudom, van-e más eset.

De az a leggyakoribb, hogy aki ragaszkodik a félelmeihez, az nem változik. Akármennyit vár.

Barát szerzésnél meg pont nem érdemes várni.

2016. márc. 14. 10:41
 4/5 anonim ***** válasza:
Szerintem meg fog változni.
2016. márc. 14. 16:23
 5/5 A kérdező kommentje:

3. Köszönöm, hogy vetted a fáradságot és időt szántál rá, hogy egy igazán tartalmas, hasznos választ adj.

Sajnos ezúttal kihátráltam a helyzetből, nem voltam elég kitartó és az a legrosszabb, hogy visszatért a lelki békém és most ismét jól érzem magam a bőrömben, nincs már az a görcs a gyomromban. Sajnos még nrm találtam meg azt ami igazán motválni tudnja a változtatásra.

2016. márc. 16. 17:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!