Hogyan lépjek ki a komfortzónámból?
Hát ez kész! Én is így vagyok ezzel.
Ha adhatok egy tanácsot:akarással.Ha akarsz valamit tegyél érte.
Bár én más témában reagálok hasonlóan, van pár trükk, ami nekem segít:
1) Ne gondolkodj azon, milyen érzés lesz valami. Ha észreveszed, hogy ezen jár az agyad, hogy úgyis rosszul fogod magad érezni, mondogasd magadnak, hogy „nem gondolkodunk, indulunk!”
Azért kell mondogatni, hogy lefoglald a fantáziád :)
2) Ne próbálj meg „tetszeni” a viselkedéseddel. Mondj el minden hülyeséget, amire gondolsz, ne fogjon vissza, bármit gondol rólad a másik.
A randinak úgyis az lenne a lényege, hogy hozzád hasonló fiút keresel. Azt csak úgy lehet, ha rólad is kiderül, te milyen vagy.
Végülis mi a legrosszabb, ami történhet? Nem akar majd többet találkozni a srác?
Nem érdemes izgulni meg aggódni. Ha nem tetszik a program, találj ki egy olyat, ami tetszik. Ha nem egy tipikus randi tevékenység, az sem érdekes. Neked elvileg az a célod, hogy egy olyan fiút találj, akivel jól érzed magad, akkor meg minek húznád az időt unalmas dolgokkal ismerkedéskor?
3) Találd ki előre, mit akarsz a fiútól.
Pl. ha vannak bizonyos jellemzőid, rigolyáid, amit azt akarod, hogy a leendő párod is elfogadjon, akkor randin se rejtsd el őket. Nyugodtan viselkedj, ahogy akarsz, mondd ki, amit akarsz, ha a srácnak nem tetszik, legalább tudod, hogy nem őt kerested.
4) A fiú is ember, az „emberi tulajdonságok” nemfüggetlenek szoktak lenni, akár úgy is mehetsz a találkozóra, hogy a személyiséget keresed a másikban, és megpróbálod meglátni, mi érdekes benne, és mi nem, mi az, amihez tudsz kapcsolni saját tapasztalatot, és érted-e miről beszél a másik.
(Ez egy olyan pont, amit ritkán látok másoknál, pedig hasznos.)
Kérdezted, fog-e magától változni a helyzet: nem.
Egy példa, hogy értsd, miért írom ezt:
Ha van olyan ismerősöd, aki gyerekként visszahúzódó volt, akkor feltűnhet, hogy kétféle eset szokott lenni:
1)Felnőttként is visszahúzódó
2)Évek során lassan változik. Ez akkor szokott történni, ha az ember változni akar, és tesz érte, vagy ugyan nem tesz érte, de a hozzáállása / véleménye változott (rájött, hogy nem is olyanok az emberek, mint amitől korábban félt).
Én még csak ezeket láttam, nem tudom, van-e más eset.
De az a leggyakoribb, hogy aki ragaszkodik a félelmeihez, az nem változik. Akármennyit vár.
Barát szerzésnél meg pont nem érdemes várni.
3. Köszönöm, hogy vetted a fáradságot és időt szántál rá, hogy egy igazán tartalmas, hasznos választ adj.
Sajnos ezúttal kihátráltam a helyzetből, nem voltam elég kitartó és az a legrosszabb, hogy visszatért a lelki békém és most ismét jól érzem magam a bőrömben, nincs már az a görcs a gyomromban. Sajnos még nrm találtam meg azt ami igazán motválni tudnja a változtatásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!