A pánikrohamos, pánikbeteg emberekre a "normális" emberek
hogyan tekintenek?
11/22 A kérdező kommentje:
7-es
Ja, erősnek látszani és kezelni a helyzetet azáltal, hogy többet nem említed meg senkinek, nem beszélsz a problémádról, egymagad próbálod megoldani, esetleg szakember segítségével, és lehetőség szerint új kapcsolatokat kiépíteni olyanokkal akik nem tudnak róla és akiknek soha nem is mondod el.
12/22 anonim válasza:
Kedves kérdező. Ez nem intelligencia kérdése, mert az intelligensebb ember is, a könnyebb utat választja,többször. Szerintem az empátiára gondoltál.
2016. márc. 10. 23:06
13/22 A kérdező kommentje:
Ez empátiára való képesség/hajlam az szerintem intelligencia függő.
14/22 anonim válasza:
Elnézést pontatlanul, fogalmaztam: ez igazából szerintem közegtől, függ és helyzettől. Az emberekben olyan nagy a megfelelni akarás a másik iránt, hogy elfeledkezünk egymással foglalkozni. Igazából milyen választ szeretnél kapni? Nem írtad le kik különböztetnek meg, igaz a kérdésed szempontjából lényegtelen. Elkeseredett vagy, dühös a meg nem értettség miatt?
2016. márc. 10. 23:15
Kedves kérdező, szerintem aki nem élte át, annak elég nehéz elképzelni, hogy mit érez egy pánikos. Tapasztalatom szerint vannak az empatikus emberek, akik veszik a fáradságot, hogy odafigyelnek rád és van a nagy többség, aki nem érti és nem is érdekli. Ezért én nem is szoktam mondani, hogy volt ilyen időszakom, mert nem tartozik másra. Büszke vagyok arra, hogy egyedül kijöttem belőle és ezzel be van fejezve. Megjegyzem, akiket ismerek pániketegeket, elég gyakran a közeli hozzátartozók csinálják ki őket idegileg, szóval dőreség csak a "beteget" hibáztatni.
2016. márc. 10. 23:30
16/22 A kérdező kommentje:
Itt igazából az én esetemben most arról van szó, hogy régi jóbarátoknak, akik nagyon közel álltak hozzám, egyik percről a másikra megváltozott a véleménye, hozzáállása felém. Kicsit idegenkednek már tőlem azt érzem. Nem keresnek olyan sűrűn. Nagy ritkán írnak egy-két üzenetet, hogy mizu, minden rendben? és kész. Elég zavaró, hogy egy barátság ennyit ér, hogy most már nem vesznek emberszámba valakit csak azért mert átesett egy ilyesmin.
Én is voltam pánikbeteg, de ezt nem reklámoztam.Nem is tudta rólam, csak a családom és nem is volt észrevehető, amikor épp rajtam volta frász.Szóval ugyanúgy viszonyulnak, mint máskor, ez semmin nem változtatott.Nekem van üldözési mániás ismerősöm is, de én nem gondolok rá másként mint azelőtt.Nem elmebajos, attól még normális.Persze nem mindeni ilyen elfogadó.
2016. márc. 11. 15:55
"Szánakozva. Érdekes ám, hogy randizni, bulizni el tudtok járni, de munka és suli közelében gyakran rátok tör az a híres pánik."
Rám meg a hozzád hasonlóktól tör az idegroham!Kívánom, hogy neked is legyen pánikrohamod.Majd utána okoskodjál!
2016. márc. 11. 15:58
Amíg tudom titkolni addig titkolom.
2016. márc. 12. 16:17
"Szánakozva. Érdekes ám, hogy randizni, bulizni el tudtok járni, de munka és suli közelében gyakran rátok tör az a híres pánik."
Rám meg a hozzád hasonlóktól tör az idegroham!Kívánom, hogy neked is legyen pánikrohamod.Majd utána okoskodjál!
Látod, épp erre gondoltam. Átkozódni nem érzed magad gyengének, de ha most azt mondanám, hogy gyere, menjünk a szomszéd idős néni kertjét kigazolni, mert szegény nem bír hajolgatni, igaz a kis nyugdíjából fizetni sem tud... hát rögtön előhozakodnál vele, hogy szeretnél te jönni, de hát nem bírsz, mert te pánikolsz. De bezzeg ha plázázni, vásárolgatni hívnak, hát oda repülsz. Puszi a pánikos praclidra.
2016. márc. 13. 22:21
Kapcsolódó kérdések: