Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért utálják annyian a...

Miért utálják annyian a pozitív, boldog, gazdag, kiegyensúlyozott, szerencsés embereket?

Figyelt kérdés
Vagyis engem. Mivel egy született mázlista vagyok, kétségtelenül beleszülettem a jóba, a családom anyagilag igen jól áll, házaink, lakásaink, nyaralónk van jó környékeken. Minden évben legalább 3 külföldi helyre elutazom. Jó egyetemre járok, azt tanulom ami érdekel, olyan mintha hobbi lenne, így kevés tanulással is a legjobbak között vagyok. Szinte mindig jó kedvem van, kiegyensúlyozott vagyok, a legtöbb lánynak bejövök, mert helyesnek tartják az arcomat. Hát szóval boldog életet élek, amit nagy részben nem magamnak, hanem a szerencsének köszönhetek. Viszont hallok ezt-azt, több helyről is, hogy a hátam mögött rengetegen utálnak, néha érzékelem is, de sosem mernék a szemembe mondani. Na és hát én ezt nem értem, hogy mi bajuk velem, amikor nem ártottam nekik semmit. Felőlem mindenki legyen boldog, és legyen kétszer akkora vagyona mint nekem, engem az sem érdekelne, mindig csak a saját dolgommal foglalkozom. Egyszerűen nem fér a fejembe ,hogy zavarhat bárkit is az, hogy a másiknak jó. Egyesek hogy tudnak engem gyűlölni, amikor nem is ismernek.

2016. márc. 7. 19:43
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
27%
10: Nem, nem utálnak, csak kibeszélnek, de nem zavar és nem az anyagi alattam levőségre gondoltam, hanem az értelmi, érzelmi részre.
2016. márc. 9. 21:58
 12/17 anonim ***** válasza:
35%

Felsoroltál egy csomó olyan tulajdonságot, amik nem elválaszthatatlanok egymástól, tehát értelmetlen a kérdés.

Gazdagság: ez általában a zsdók, sznobok önmagukat leíró kifejezése, és csodálkoznak, ha gyűlölik őket, mivel nem veszik észre, ehhez társul egy olyan mentalitásuk is, ami enyhén szólva bicskanyitogató....

A kivagyiság, magamutogatás, pökhendiség, beképzeltség, stb.

Hitler bácsinak anno könnyű dolga volt szelektálni...

2016. márc. 13. 07:40
 13/17 A kérdező kommentje:

Ja én nem vagyok kivagyi, sem pökhendi, sem zsidó, se sznob...

Nemesi családból származom(ezt persze nem szoktam magamról reklámozni, mert ma már semmit nem számít), illetve volt több híres festő is a családban, és elég nagy vagyonunk van, aminek nagy része festményekben ,ingatlanokban meg értéktárgyakban van, földjeink is voltak, de annak nagy részét a komcsik elvették tőlünk. Mi megbecsüljük a vagyonunkat, és a szüleim keményen dolgoznak, hogy meg tudjuk őrizni a családi örökség minél nagyobb részét, és én is így tervezek élni. Nem fogok hivalkodni, csak simán jól fogom érezni magam.

2016. márc. 13. 09:20
 14/17 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Sajnos az emberek többsége ennyire rosszindulatú és irigy, ha másnak sokkal jobb mint neki. Én ugyan nem vagyok közel sem olyan anyagi helyzetbe mint Te, viszont én folyamatosan arra törekszem hogy hasonló életszínvonalt tudjak megteremteni magamnak, legyenek céljaim, és hogy kiegyensúlyozott, boldog ember legyek (az anyagi helyzetre visszatérve, nekem azért fontos, hogy ne korlátozzon be senki a rabszolga nyomorgó életbe). Viszont ha megnézed az országot, rengetegen élnek mély szegénységben, rengetegen máról a holnapra élnek, ami egyrészt a kormánynak köszönhető. Másrészt, viszont ezt az emberek eltűrik, és annyi eszük nincs, hogy saját magukon, a személyiségükön és gondolkodásmódjukon változtassanak, ezért várják a sült galambot a szájukba, hogy majd egyszer akkora béremelést kapnak amiből vígan megtudnak élni. Ergo, mástól várják azt hogy nekik jobb legyen, de az hogy ők magukért tegyenek, na azt aztán már nem..... és éppen ezért utálják ezek az emberek azokat, akik jóval magasabb színvonalon élnek, mert az ő szemükben az az értékes ember, aki napi 10-12 órát gürizik éhbérért, és szenved, az úgymond Te fajtádat meg bekategorizálják a sznob, lopó, csaló, köcsög gazdag kategóriába. Az ilyen emberek szemében a gazdagok gonosz emberek, akik irigylik a pénzüket arra hogy másokat segítsenek, és inkább a maguk kényelmében éldegélnek, ja és persze a szemükben az összes gazdag úgy lopta, csalta össze a pénzt, mivel meg se fordul a fejükben hogy iszonyat kitartással, akaraterővel, céltudatossággal, cselekvéssel bárki eljuthat idáig. Mellesleg elég megnézni bármelyik pl. magyar híresség facebookját, folyamatosan fröcsögnek rájuk az emberek....

Úgyhogy én azt mondom neked, hogy szard le nagyívből ezeket a negatív energiavámpírokat, csak őket minősíti az ostoba gondolkodásuk, hogy kibeszélnek téged csak azért mert jobb életszínvonalon élsz.

Légy boldog továbbra is, élj úgy ahogy Te szeretnél, csinálj azt amit csak akarsz. Az ilyen idiótákkal meg egyszerűen ne foglalkozz!!! :)

2016. márc. 13. 10:38
 15/17 anonim ***** válasza:

Miért? Gondolj bele annak a helyzetébe aki a panel 10. be született. 1 szülő neveli havi 110 ezer forintból. Nem hogy egyetemre...kajára nincs pénzük és ilyenkor nyílván ott lesz az emberben, hogy neked csak születni volt nehéz és ezért irigy rád mert igazságtalan az élet sajna. Nyílván ezért nem kéne utáljon de másnak az 1000 és 1 problémával az életében azt látni , hogy neked tényleg minden jó..elég szar érzés.

Én is szegénynek születtem de mára már hasonló anyagi helyzetben vagyok mint te és így tudom mirol beszélek.

2016. márc. 14. 21:40
 16/17 anonim ***** válasza:
64%

Mert a magyarok gyökerek kérdező ezért.

Dögöljön meg a szomszéd tehene is,tenni persze nem tesz érte,el van,kifogások huhh na az aztán megy,ebben a magyar full profi simán gazdag lenne ha kifogásokat kellene eladni.

Jól teszed ez az ideális élet,ne szégyeld,te csak menj menj,aki sikeres átlátja az átlag magyar EQ-ja a béka segge alatt 10.000 km-rel.

Ha panel 10.-be születik akkor menjen el amint lehet dolgozni,nem tudja fizetni az egyetemet menjen ki külföldre dolgozzon és utána iratkozzon be.

De kifogásokat a legkönnyebb gyártani.

Nincs pénz kajára hát könyörgöm nem csinálok gyereket,felhúzom a gumit,vagy beszedem az antibébit.

Ilyen egyszerű ez.

Ne is törődj velük,én is megkaptam már nekem könnyű.

Holott én párhuzamosan egyetem mellett tolom a melót 40+ órában,amíg mások ittak berugtak addig én krampácsoltam a billentyűzetet,amíg mások aludtak addig én túlóráztam volt,és van is,hogy kb. 4 óra alvás van,mert tanulnom is kell,plusz programozói tanfolyam révén továbbképzésen vagyok,házikat írok,hajnali 2-kor még a kódokat püfölöm és reggel 7-kor kelés van.

Ezt persze nem látják át,hogy most nekem jobb igen,igen jobb,csinálják utánam vagy utánad.

2016. márc. 21. 12:23
 17/17 anonim ***** válasza:
Valakinek a gazdagsaga az masoknak a szegenysege. Penzbol soha nem lesz tobb csak az eloszzasa lesz mas.
2016. ápr. 1. 23:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!