Az emberek miért unatkoznak?
Jelen! 😃
Esküszöm, hogy szinte irigy vagyok, mikor kiírják ide, hogy unatkoznak. Én állandó elmaradásban vagyok, olvasatlan könyvek, megnézetlen filmek vannak félretéve, nyelvtanulásom, edzésem csak félgőzzel megy, mert mindig kell másra az idő, takarításom is lehetne alaposabb, kutya se sírna, ha többet foglalkoznék vele, baráti programokra is csak kéthetente tudok igent mondani, anyukámat is sűrűbben látogathatnám, már második éve dédelgetem a gondolatot, hogy beiratkozom egy cukrásztanfolyamra, de még nem tudtam tervet csinálni, hogy mikor szakítsak rá időt... itt szakad rám a sok tennivaló, ami igazából mind élmény lenne és nem kötelesség, én nem tudom, mások hogyan tudják úgy beosztani az idejüket, hogy marad unatkozásra is.
Ez nekem is fura, mivel ahhoz, hogy én unatkozzam, az kell, hogy valami nagyon rossz és ingerszegény környezetbe legyek zárva, ahol nem tudok gondolkodni sem, mert annyira irritál (várakozás sivár kórházfolyosón, ez már alakul. ha elég fáradt vagyok s muszáj ott maradnom, akkor borzalmas. ilyen szerencsére 1-2 alkalommal volt életemben. de ha fáradt vagyok, fáj a fejem és haza akarok menni vagy ki a levegőre és nem lehet, na ez se jó).
De máskor? Dehogy unatkozom, a világ érdekes, nekem pedig agyam van és saját kis történeteim benne, de annyi másra is gondolhatok :)
Miért kell mindig mozognod?
--------------------------------------------
De, az emberek miért unatkoznak? Mi okból?
Sose értettem.
Valószínűleg nem kötik le a gondolataik.
Vannak emberek, akiket csak külső ingerek tudnak stimulálni. Ezek hiányában ingerszegény környezetben találják magukat - tehát keresniük kell egy külső ingert ahhoz, hogy ne unatkozzanak.
Ez is igaz, a lustaság. Én alapból lusta vagyok, de sok minden érdekel, ezért nem szoktam unatkozni. De ha aberráltan lusta kedvetlen hangulat kap el és semmi nem vonz, akkor tényleg lehet unatkozni... Én nem szoktam, mert elvagyok azzal, hogy netezek, fekszem, macskát simogatok, az agyam pedig még ekkor is tartalmaz gondolatokat... De azért ilyenkor érzem, hogy jóval közelebb van hozzám az unalom.
Rossz kérdés, hogy mi okból. Nem okból és direkt unatkozik az ember, egyszerűen megtörténik nála. Az agya is lusta, nem történik semmi, nincs kedve semmihez... Beáll az unalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!