Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Bunkónak hisznek a munkahelyem...

Bunkónak hisznek a munkahelyemen mert nem köszönök a legtöbb embernek, pedig csak félek hogy nem viszonozzák! Mi a megoldás?

Figyelt kérdés

26 éves férfi vagyok, takarítói munkakörben. Egy szép, új irodaházban dolgozom. Nagyon sok otf dolgozó irodistával találkozom. Sokakkal nap mint nap már hónapok óta. Nem szoktam rájuk köszönni. Az elején volt, hogy megtettem de nem jött rá válasz így úgy gondoltam nem csinálok hülyét magamból, inkább nem eröltetem a dolgot. Már eljutottam oda, hogy senkinek nem köszönök. Félek hogy nem viszonozzák és leégek, kellemetlen helyzetbe kerülök! Pl. volt már sokszor hogy nyújottam a kezem valakinek akivel beszélgettem előző nap pár szót hogy bemutatkozzak ha már előző nap beszéltünk, de ő nem nyújtotta csak nézett és elfordult.

A cég nagyfőnöke mondta az én főnökömnek hogy milyen bunkó vagyok! Pedig nagyon rendes vagyok, segítőkész, mindenki más dolgát a magamé elé helyezem. Önzetlenül segítek, nem vagyok irigy, nem beszélek ki másokat. A nagyfőnöknek pl. azért nem köszönök, mert úgy gondolom hogyan jövök ahhoz hogy egy ilyen sokat elért, elegáns, nyelveket beszélő milliomosnak köszönjek? Mit képzelek hogy majd üdvözöl egy senkit? Nincs neki erre ideje! Főleg ha nagy emberekkel van, nem várhatom el hogy viszonozza.

Az irodista nőkkel is így vagyok. Volt aki szimpatikusnak tűnt, szivesen beszélgettem volna vele (nem randizni vagy ilyesmi, mert érthető módon a saját szintjükön keresnek párt) de aztán nem köszöntem neki annak ellenére hogy néztük többször is egymást! Most meg már kínos lenne hogy hónapokig elmentem mellette.

Sajnos mondom, sokszor volt más helyzetekben, meg az előző munkahelyemen hogy hetekig, hónapokig ráköszöntem mindenkire akivel naponta találkoztunk mert így neveltek, aztán a többség csak nézett és elment mellettem. Aztán másnap is köszöntem hátha csak nem vettek észre de ugyanúgy átnéztek rajtam. Gyakran volt hogy beszálltam a liftbe "jó napot kívánok" (vagy ahogy jött, "kezét csókolom" "sziasztok" stb) aztán 7 emeleten át kínosan álltam ott mert nem jött válasz.

Mit kéne csinálnom? Van valami iratlan szabály ami társadalmi pozició szerint szabályozza a köszönést? Pl. nem illik a a takarítónak az irodistáknak köszönni vagy a fő-fő főnöknek? Sejtem hogy én rontom el mert azt képzeltem mindannyian emberek vagyunk és így illik pénztől, beosztástól függetlenül. Aztán lehet hogy tényleg én vagyok a bunkó!

2016. márc. 4. 19:07
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
S igen a nagyfőnöknek is köszönj :)
2016. márc. 4. 21:26
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Hát eleinte ők voltak a bunkók, amiért te köszöntél, ők pedig ezt nem viszonozták. Most viszont te vagy a bunkó, hogy nem is köszönsz. Ha olyan helyzetben vagy, ahol neked kell előre köszönni, akkor mindenképpen köszönnöd kell, különben bunkó vagy és kész. Hogy viszonozzák-e az már az ő dolguk. Tőlünk is rúgtak már ki embert csakis azért, mert nem köszönt előre, amikor bejött reggel dolgozni! Én a helyedben ezt nem várnám meg.
2016. márc. 5. 15:45
 13/13 anonim ***** válasza:

Nem vagy egyedul, en mikor nyari munkan voltam es normalisan megkerdeztem a csajt hogy merre kell mennem pakolni, mar vagta a pofat a masikkal. Szunetekbe meg 3 "ritka ertelmes" csaj rohogcselt meg sugdolozott elottem, en rajuk se neztem annyira siralmasan szanalmas az ilyen. Vannak ilyen emberek, gondolj arra hogy nehany akkor is bele kot a masikba ha az semmit nem csinal, egyszeruen magaval nincs rendbe es azzal hogy masokat huz le azaltal akarja magát felhuzni. En a helyedbe koszonnek bar csak is kizarolag hogy megmutassam hogy en tobb vagyok mint ok, amugy lekopnem az ilyet szivem szerint. Ha koszonsz ne varj semmit. Ha nem varsz el semmit akkor nem leszel csalodott (ha ismét csak nez bamba pofaval es nem koszon) Koszonsz, tovabbmesz, es ennyi. Te legalabb emberin tudsz viselkedni, erre gondolj. Foleg hogy oka nincs hogy ne birjon, egyszeruen csak magaval van baja. Aki rendve van magaval annak nem azzal telik a napja hogy masoknak elrontsa a kedvet. Te mindig add onmagad (senki se szereti a befeszult embereket) es ha nem koszonnek ne arra gondolj hogy veled van a baj pont az hogy ne mutasd hogy valaki a savanyu pofajaval eleri hogy mas se legyen jokedvu.

Tudom rossz ilyen emberek kozott lenni de gondolj a penzre, ezeket meg lehet levegonek nezni max egy szia es ennyi mast ugy se kell veluk beszelned gondolom. En ha a helyukbe lennék akkor venném észre magam ha latnam hogy te nem azt csinalod mint en szoval nem az hogy mostmar te se koszonsz hanem pont hogy nem sullyedsz le ilyen ovodas visszavago szintre es ha latnam hogy nem zavar hogy en nem koszonok. Akkor elgondolkoznek hogy te de rendes vagy hogy koszonsz es en meg mekkora idiota. De ha latnam hogy bunkozol az rosszabb

2016. márc. 7. 14:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!