Hogy legyek határozott ha nem tudok semmit?
férfira elvárás hogy Legyen határozott meg magabiztos. De hogy, ha valamit nem tud biztosan, és akkor hébehoba visszajön valami emlék a dologról, de az már nem mondható határozottnak..
ha nem értek valamihez, hogy legyek határozott benne ha gőzömsincs ? mindent meg nem tudhat az ember.. Vagy lehet valaki valamiben jó, viszont egy új terület elé állitják ami ismeretlen, hogy döntsön, de nem tud mert nincsennek tapasztalatai. akkor az már nem számit határozottságnak ?
akkor fejleszd magad, legyél benne jó, és akkor lehetsz határozott.
Határozottság nem csak szakmai területen kell hogy legyen, hanem pl ha vannak elveid, akkor azok mellett kell kiállni. ha azt hangoztatod valamivel, hogy nem, akkor nem mondod másnak, hogy igen. Tök8, hogy a másiknak tetszik e vagy sem.
Mire gondolsz pontosan? Munkára, vagy hétköznapi döntésekre? én mindegyik esetben úgy vagyok, hogy ha valamit nem tudok megmondom őszintén, hogy ezt nem tudom, mert nem találkoztam még ezzel az esettel. De vannak más esetek is, amikor a véleményemre kíváncsiak, mert azt gondolják, hogy az én tudásom miatt feltétlenül van véleményem. Ilyenkor szoktam improvizálni, de ezt nem tudom leírni neked, hogy hogyan, mert az olyankor csak jön, és ez évek alatt alakult ki nálam. Rengeteg szitu van, nem lehet ezt felsorolni, hogy mikor mire hogyan válaszolj. Talán abból indulj ki, hogy aki a kérdez, épp olyan bizonytalan, mint Te, és simán meglehet oldani egy kis mellé beszéléssel, de végső esetben nem szégyen kimondani azt sem, hogy "ezt most így hirtelen nem tudom". A lényeg, hogy ha zavarban is vagy, azt tanuld meg leplezni. Ezt nőként írom, a mai világban már a nőktől is ugyanez az elvárás, főleg, ha az embernek van már egy bizonyos szakterülete, aminél elvileg elvárás, hogy minden kérdésre naprakész legyen.
Én a művészet területén mozgok legfőképp, és megesik, hogy valaki elém rak egy munkát, és csak annyit kérdez, hogy: "szerinted?".
Ilyenkor elbizonytalanodok, hogy most azt várja, hogy lehányjam, vagy dicsérjem. Ekkor szokott kibukni az őszinteség.
Szóval összegezve, tudsz te, de először is irtsd ki a fejedből azt, hogy nem tudsz semmit. Véleményed csak van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!