Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Van még rajtam kívül olyan,...

Van még rajtam kívül olyan, aki ennyire feledékeny? és mit lehet tenni ellene?

Figyelt kérdés

Gyerekkorom óta nagyon feledékeny vagyok. arra már volt példa, hogy vettem egy kis naptárat és felakartam írni a teendőmet, előkerestem egy tollat, s mire megtaláltam és már kinyitottam a naptáramat el is felejtettem mit akartam beírni. :D xd

Tegnap a barátnőmhöz azért mentem el ,hogy elvigyek neki egy ígért rajzot... el is mentem hozzá, de hát persze ,hogy a rajzot hagytam otthon.

A pénztárcámat vagy más holmimat is elhagytam már jó párszor....

Az is rendszeresen fordul elő, hogy mikor indulok el otthonról, jó esetben az ejtó előtt pár méterre jut eszembe, hogy valamit majdnem elfelejtettem, visszamegyek érte... újra elindulok, (panelházban lakom), megyek le a lépcsőn, visszafordulok az első emeleten, másodszorra, megint valamit elfelejtettem.... és ez valamikor mér harmadszorra is előfordul ,hogy vissza kell futnom valamiért. De jó esetben csak egyszer fordulok vissza... Ja és van hogy még így is otthon marad valami... És mindig olyan érzésem van ,hogy valamit tuti elfelejtettem.

Van még rajtam kívül olyan, aki hasonló helyzetben van?

és mit kezdjek a feledékenységemmel?

2016. febr. 29. 20:55
 1/4 davidusimusu ***** válasza:
Nekem ilyen feledékenység, akkor indult meg mióta már dolgozom és befejeztem az iskolát. Az iskolai éveimben nagyon sok információt gyüjtöttem általában. Minden érdekelt. Szó szerint minden. Ha sétáltam az utcán és megláttam valamit, ahogy haza értem, rákerestem és nem csak szimplán megnéztem mit is jelent az adott dolog, hanem addig tanulmányoztam, keresgéltem róla dolgokat, hogy akár előadást is tudtam volna tartani belőle. Tehát ilyenek például a betegségek, dokomentum filmek,stb. És miután ez visszaszorult, nem erőltettem meg úgy az agyam mint előtte, feledékeny lettem. Pl.: Volt olyan, hogy elindultam valahová és amikor odaértem a kituzott célhoz, elfelejtettem mi történt az úton és mintha csak odateleportáltam volna. Ez durván hangzik de igaz. Nekem ez ilyen volt, illetve ezért. Próbálj meg valami rendszert kitalálni, illetve ha megvan előre a terv amit majd csinálni fogsz, akkor próbáld meg leírni vagy bárhogyan feljegyezni magadnak. Illetve ne hagyd, hogy más elterelje a figyelmedet, mert ez lehet gondolom a legfőbb ok ami miatt elfejeted a dolgokat. És ha valamit eltervezel, akkor inkább próbáld meg minél hamarabb elintézni és akkor nem fogod elfelejteni :)
2016. febr. 29. 21:34
 2/4 anonim ***** válasza:

Hiperaktív + figyelemzavaros vagyok...

Volt olyan, hogy az előző szavamat elfelejtettem, konkrétan beszélgetések nagy részénél nem tudom felidézni mint mondott a másik, csak a lényegét, vagy még azt sem...

Azért van ez nálam, mert közben az agyam teljesen máshol jár és arra fókuszálok főleg, hiába próbálok arra ami ott van előttem, nem megy...

23F

2016. márc. 1. 08:11
 3/4 A kérdező kommentje:

én tudtommal nem vagyok se hiperaktív sem figyelemzavaros. de mégis ismerős azért , amit mondtál...

nekem is folyton máshol jár az eszem... nálam az szokott lenni. hogy elindulok otthonról, 4. emeleten lakom van nálunk a lápcsőházban elöl egy ajtó és hátul... mindig attól függ melyiken megyek ki ,hogy hová tartok.. , s mire leérek a földszintre hirtelen elfelejtem hova is indultam el és hova megyek.. kicsit meg kell állnom és elgondolkodnom ,hogy hová is megyek.. de tudom ,csak hirtelen nem ugrik be... szóval ilyen szokott lenni velem.

2016. márc. 1. 15:45
 4/4 anonim ***** válasza:

A feledékenységen lehet segiteni. Nagyon eredményes lehet egy kisméretű füzet, amibe mindent beirsz, határidővel, de csak akkor "puskázol" belőle,

ha semmiképpen nem emklékszel valamire. A füzethez hozzakötsz egy irószert. Másoknak is van füzetük, csak diszkréten használják.

Továbbá jo memoria fejlesztő a verstanulás. Bármilyen vers megfelel, de leginkább a Kányádi Sándor, és a József Attila verseit javasolnám.

2020. okt. 16. 14:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!