Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Nektek a szüleitek tanították...

Nektek a szüleitek tanították a hivatalos ügyek elintézését?

Figyelt kérdés

Én ha ilyeneket csinálok mindig beégek, vagy egyszerűen nem tudom mit hogyan kell.

Szó szerint bepánikolok.

Osztálytársaim már rutinosak ezekben mindent olyan magabiztosan csinálnak, én meg "miafsz van ilyen?, hova kell menni, kit kell hívni, mit kell mondani, hogyan kell csinálni?"

Osztályfőnöknek is kikötése, ti már felnőttek vagytok el tudjátok intézni ezt meg azt.

21 éves vagyok.

2016. febr. 26. 14:41
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Konkréten nem tudom elképzelni, mit kell itt megtanulni?

Annyira adja magát, ha valami hivatalos ügyet kell elintézni, akkor a megfelelő hivatalt kell felkeresni személyesen és/vagy interneten. Információ mindenhol van, írni és beszélni tudsz, mi a probléma?

2016. febr. 27. 15:21
 12/12 anonim ***** válasza:

Inkább azt írnám le, hogy hogy lettem önálló felnőtt.

Pld iskolába szüleimmel mentem beiratkozni, második szakmámra már úgy iratkoztam be, meg a 3.ra is hogy tudtam hova kell menni és beszéltem...

Bankszámlámat ugyan nem én indítottam, ügyintézést én intéztem és a megszüntetését is én intéztem, nagy oneász nem volt benne. Aztán voltam 3 hónapig postai alkalmazott is, szerettem csinálni de van szakmám ami azért valjuk be szeretem. Postán megtanultam az összes létező küldeményt és hozzájuk tartozó jogokat is, jogosultságokat stb, pénzügyi dolgokba is nagyon bele tanultam ott.

Aztán állás megpályázását oktatták iskolába, de kitörölhettem vele, egyik ismerősöm adott pár tippet.

Magabiztosnak kell lenni és ennyi, meg tudni kell, hogy ki hova akar menni dolgozni.

Egyébként egyedül élek, egyedül csinálok mindent, bankszámlám nincs és mégis kézhez kapom a hivatalos fizetésemet, na ez hogy is van? :)

üdv, 24F

2017. máj. 5. 22:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!