Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogy lehet hogy kontrollálhata...

Hogy lehet hogy kontrollálhatatlanul iszonyatos bunkóságok jönnek ki belőlem amit ott és akkor élvezek de utólag néha magam is bánom és egy mocsoknak tartom magam?

Figyelt kérdés

Egy példa: van egy csaj a suliban aki már jó ideje kerülget. Szólni még sose szólt hozzám de valahogy mindig ott van ahol én.

A minap nyelvvizsgázni mentem a suliból és szépen kiöltöztem: zakó stb.

A lány odajött hozzám és nagyon félénken megszólított hogy de csinos vagyok ma. Mondom kösz.

És kérdezi: és kinek öltöztél ilyen szépen ki? Egyből válaszoltam is: hát nem neked.

A szegény csaj úgy állt ott mint akit leöntöttek egy vödör hidegvízzel. Láttam rajta hogy úgy megbántottam egyetlen mondattal hogy majdnem elbőgte magát ott helyben.

Azóta a közelembe nem került ha meglát a folyosón elindul másfele.

De kérdés hogy lehetettem ilyen bunkó? Ez a sokadik eset hogy emberekkel kőbunkó vagyok és utólag bánom (néha nem) de akkor és ott amikor ezek a dolgok kibuknak belőlem marhára élvezem.

Csakhogy ennél a konkrét esetnél pl az élvezet kb 1 mp-ig tartott.

2016. febr. 22. 13:21
1 2
 1/20 anonim válasza:

Nem tudom. Én is vagyok sokszor így.

Még lehet én is beszóltam volna a konkrét vázolt esetben,mert utálom,ezt a behízelgő,nyomulós stílust.,egyszerűen irritál.

Nem lehet hogy olyan emberek vesznek körül akik imádnak erőszakkal benyomulni a másik privát szférájába? Én a nyomulósokkal szemben szoktam felvenni ezt a stílust,és meg sem bánom utólag.

2016. febr. 22. 13:32
 2/20 Trafó1 ***** válasza:

Kialakult benned szerintem valami hüle reflex, menj és kérj bocsánatot attól a szegény csajtól.

Próbálj meg nem azonnal válaszolni, akkor lesz időd átgondolni mint mondasz.

2016. febr. 22. 13:32
 3/20 anonim ***** válasza:

Talán egy kicsit hallgass, mielőtt szólnál. Szabad gondolkodni a beszéd előtt, nem kell soha rávágni semmit.

Szegény kislány. Egy mp alatt tudunk sebeket ejteni - és évekig, évtizedekig tart a gyógyulás majd, ha egyáltalán gyógyul. Ezért kellene előbb hallgatni - és utána is, vagy hallgatni vagy szelíden szólani.

2016. febr. 22. 13:33
 4/20 anonim ***** válasza:

Van olyan, hogy az ember nem gondolkodik, csak hirtelen kimond valamit és utólag esik le neki, hogy ez másnak bántó lehet, vagy nem úgy érti, ha a kimondó gondolta.

De hogy élvezed is. Hát azt nem tudom mitől lehet. Ez elég fura.

Szerintem ilyenkor nyugodtan mondd, amikor rájössz, hogy ez bunkóság volt, hogy bocsi, nem úgy gondoltam, ne vedd magadra.

2016. febr. 22. 13:34
 5/20 A kérdező kommentje:

"menj és kérj bocsánatot attól a szegény csajtól"

De azt azért leszögezném hogy full őszinte voltam!

Szóval a bocsánatkérés egy kívülálló szemével furcsa: mert miért is? Kérdezett. Válaszoltam. Őzsintén.

Ő nyilván azt a választ várta volna: azért öltöztem ki ilyen szépen hogy te észrevegyél... és irány a randi.

Na de ez nem igaz!

2016. febr. 22. 13:35
 6/20 anonim ***** válasza:
nem, nem voltál őszinte: őszintén a nyelvvizsga-bizottságnak öltöztél ki - és hát ezt is mondhattad volna. Valószínűleg nem teszi kötelezővé a randit - meg fogod úszni. De meg lehetett volna ezt úgy is, hogy nem sebzed meg. Ha majd egyszer te is kapsz ilyet, akkor megérted.
2016. febr. 22. 13:38
 7/20 A kérdező kommentje:

"akkor megérted."

Értem én ezt így is.

2016. febr. 22. 13:42
 8/20 anonim ***** válasza:
Érted, lehet, de ha veled történik majd, érzeni is fogod, amit a másodperc alatt megsebzett érez - évekig.
2016. febr. 22. 13:47
 9/20 A kérdező kommentje:
Ja. De ismerve magamat ez semmitől se fog visszatartani.
2016. febr. 22. 13:49
 10/20 anonim ***** válasza:

Szép dolog az őszinteség, de van egy olyan dolog is, hogy tapintat. Ezt a kettőt kell összhangba hozni.

Ha téged meg nem érdekel, hogy megbántasz valakit és direkt úgy fogalmazod meg a mondanivalódat, hogy azzal megbánts egy egyébként kedveskedő embert, akkor meg simán bunkó vagy.

A konkrét kérdésre válaszolhattad volna azt is, hogy vizsgázni megyek. Ez is teljesen igaz és nem bántasz meg vele senkit sem.

2016. febr. 22. 13:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!