Ti hány embert szerettek? Kiket szerettek? Hol a határ a szeretet és a kedvelés között?
Áh, én a családomat is "csak" kedvelem. Az nem ér, hogy ők neveltek fel, zsigeri ösztönből szeretem őket. :)
Van egy ember, akit szánok, és bár utálom ezt az érzést, ő mégis hálás érte. Amikor egyszer szemtől szembe kifejezte, akkor döbbentett rá, hogy tényleg szánalom az, amit iránta érzek - meglátta bennem, egyúttal megláttatta velem.
Több embert szeretek, de nem tudom megfelelően kimutatni ezt feléjük. A nőket szeretem, az idősebbeket. Szeretet, amikor együtt tudtok dolgozni, gondolkodni, ugyanakkor kölcsönösen szabadságot is adtok egymásnak. A kedvelés szerintem az, amikor jól elvagytok egymással, kedvelitek egymás társaságát, de nincs testiség.
Azt, hogy kit szeretünk azt érezzük, mert jó vele lenni. Inkább az ismerősök férnek nálam ebbe a kategóriába bele.
Nagyobb szinteken mindenki iránt.
Mert még legrosszabbak sem tehetnek milyenségükről.
Mindenki csak fejlődni vágyó lélek egy testben s hiába "utálod" negatív dolgait, ha őt utálod, mindenét utálod, pedig csak mint ember egy semmirevaló, csak ártani tudó féreg s utálat sugározásával, magadnak is ártasz.
Könnyű felismerni szeretetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!