Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Csak szerintem indulnak...

Csak szerintem indulnak hatalmas hátránnyal az életben az introvertált személyiségek?

Figyelt kérdés

Az egész élet a közösségre épül.

Gyerekkorod óta a fél napot emberek és idegen helyen kell töltened.Ami az ilyen embereknek hatalmas gyötrelem.

Aztán várod,hogy felnőj,végre egyedül légy,és akkor szembesülsz vele,hogy egyedül milyen rohadt drága egy albérlet.

Miért kell az ilyen embereknek mindenben szívni?

2016. febr. 19. 01:39
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
64%

Én csak azt sajnálom hogy a Kormány, meg a normális képességü emberek nem tudjak, nem is értik mi ez, milyen ha valaki introvertált, hanem rendesen úgy kezelnek minden téren meg elvárják hogy te is tudd meg csináld, te is ugyanúgy szenvedj emberek közt, menj dolgozni, keress pénzt élj,adózz te is rendesen,

csak hát az meg már senkit nem érdekel hogy milyen problémáid vannak. ha meg nem tudod, akkor elkell viselned mások célzó meg lenéző megjegyzéseit. Nekem is volt már 1-2 munkahelyem, és szinte ezt tapasztaltam, az emberek többsége figyeli a másikat, ki mit csinál miből mennyit, a szerint szimpatizálnak veled, és ha látják hogy kicsit lassabb vagy vagy nem úgy csinálsz, azért már csesztetnek, meg mutogatnak irigységből hogy én miért ennyit csinálok, meg miért a könnyebbik oldalát..ahelyett hogy a saját dolgukkal foglalkoznának. nálam már nem 1 ilyen eset volt, és már teljesen kikészit ha ilyen van, mindig ugyanazt a csapást kapom. a Kormánynak is lehetne ilyen téren valami intézkedése, mondjuk introvertáltakkal foglalkozó egyesületek akik segitenek az elhelyezkedésben, vagy valami olyan helyet mutatnának ahol nem az átlag emberekkel kelljen érintkezni. Vagy pont most gondolkoztam el ezen, hogy a Kormány az ilyen képességü embereknek miért nem fizet, miért nem támogatja mondjuk azt hogy, személyiség fejlesztő, képző tanfolyamokat részt veszel, vagy akár Pszichológushoz mész. Oké mert nem vagyok tolószékes meg csökkent munkaképességü nincs úgymond semmi fogyatékosságom. de azért az ilyen embereknek is járhatna valami. Mert az fix hogy ez az introvertáltság teljes mértékben megneheziti, megkeseriti az ember életét, de az, hogy még ilyen környezetbe is legyél ami hátráltat nem segit, hogy mindenhol úgy kezelnek, elvárják, fizess rendesen te is, úgy hogy semmi segitséged nincs vagy iránytüd, elég nehéz.

Mert amúgy meg lehet, valamiben simán meglenne egy introvertáltnak az a képessége ami átlagon felüli. Csak ugye nincs idő, elvárások, na meg pénz. Nincs munkád-nincs pénzed, nincs pénzed- nincs semmi amit tehetnél magadért, ha van munkád, akkor csak ott szopsz reggel-től estig mindennap, hatalmas elvárásoknak megfelelve teljesiteni-ami még le is szivja az energiád, végig hallgatva a sok sértő dolgot, plusz semmi magánéleted, időd. Én úgy gondolom hogy ebből az Introvertáltság állapotból úgy lehetne kijönni, ha meglenne a megfelelő segitség, lenne pár millióm kimondottan erre a célra, és lenne legalább minimum 2 év szabad idő, persze ez introvertáltság mértékétől függ kinél mennyi. és akkor egyénileg kialakitani, "befoltozni a réseket" megtanulni kezelni a helyzeteket, addig amig nem megy. Igy élhetne egy introvertált normális átlag teljes életet

2016. febr. 19. 11:44
 12/30 anonim ***** válasza:
Előző, nem kell kijönni belőle, mert ez nem betegség, hanem az egyéniséged része. Én is dolgoztam irodában, nem nekem való volt, mert ott is mindenki a másikat leste, most itthonról dolgozom, és jól megfizetik (egyelőre van lakótársam ugyan, amíg saját lakásra gyűjtök, de suli mellett melózik, alig van itthon...) Keress olyan melót, amit otthon is lehet és jól megfizetnek, pl. szabadúszó programozó, fordító, stb. és minden rendben lesz.
2016. febr. 19. 13:00
 13/30 anonim ***** válasza:
100%
Ne keverjétek a szezont a fazonnal, az introvertált nem betegség,nem szorul külön kezelésre vagy megkülönböztetésre,ez egy személyiségvonás. Ha ehhez nem párosul egyfajta rugalmasság,akkor ott a probléma,ami magadban keresendő, "orvosolható". Én is introvertált vagyok,mégse szenvedek tőle semmiben sem hátrányt, ugyanúgy megvannak az előnyei,mint az extrivertáltnak,és annak sem csak jó oldalai vannak. Ha átestek a ló túloldalára és ezt az introvertáltság rovására írjátok,akkor eláshatjátok magatokat egy életre,mert bele fogtok nyugodni,hogy ez így van rendjén,közben baromira nincs rendjén. Ne fogjatok mindent arra,hogy introvertáltak vagytok!És hogy ez meg az azért nem megy úgy meg olyan gyorsan. Mert ez hazugság,saját magatoknak is hazudtok.
2016. febr. 19. 13:09
 14/30 A kérdező kommentje:

Nem tudom,én amikor látom az embereket pl Facebookon posztolni képeket,ahol társaságban vannak,olyan fura érzéssel tölt el,hogy "nekik ebben mi a jó"?

Hazamennek munkából,ahol a sok barmot el kell viselni,és még a szabadidejüket is arra szánják,hogy mások hülyeségeit hallgassák:)

Ez nem azt jelenti,hogy az embernek nem lehetnek barátai.

De én egyszerűen az ilyen tömeges összejöveteleket nem bírom elviselni,ahol sok ember van,és mindenki hangoskodik,mondja a magáét,igazán mély,tartalmas dolgokról nem lehet beszélni.

Tiszta időpocsékolás.

Na,ha az embernek van egy lakótársa mondjuk,aki állandóan oda hozza fel a haverjait,ahol én élek,az teljesen kiborító.

Laktam a fősuli alatt együtt egy lánnyal,de volt olyan haverja,aki fél napokat nálunk volt,vagy volt,hogy reggel arra ébredtem,hogy egy csapat idegeden van a lakásban,és nem tudok kimenni a fürdőbe készülődni.

Azt persze nem várhatom,hogy mindenki hozzám alkalmazkodjon.Ezért is szeretnék egyedül élni.

2016. febr. 19. 13:20
 15/30 anonim ***** válasza:
51%

Hát, jó ötletnek tünik, régebben én is utána néztem mik a lehetőségek "keress pénzt otthoni munkavégzéssel neten és a többi. Viszont elég sokan állitják hogy kamu, sok a kamu, ki se fizetnek. nem is tudom hogy egy ilyen bejeletett e. Oké fusiba, jövedelem kiegészitőnek persze jó lehet, néhány órás másodállába. vagy csak hobbiból, ha tudsz programozni, és máshogy meg nem tudnád használni ezt a készséget, de nem is akarod teljesen elfelejteni.

Mellesleg szerintem nem egy nagy élet biztositás, nem mondható egy élethivatásnak, pályának. ezzel ugyan azt érjük el hogy otthon toporgunk egy helyben. Én meg változtatnék azért dolgokon magamon. Változáshoz meg környezet kell.. legalább is én igy gondolkodom.

2016. febr. 19. 13:26
 16/30 A kérdező kommentje:

Jó,persze lehet munkát találni olyat is.

De azért nagyon leredukálódnak a lehetőségek.

És mi van,ha az ember pont abban a területben nem jó,amivel ilyen munkát lehet találni,pl fordító(jó nyelvérzék kell hozzá).

Egy extrovertált pedig bármilyen munkakörben jól érzi magát.

Na,nálam meg még az is jellemző,hogy hajlamos vagyok magamat mások alá rendelni,nem szeretek megbántani senkit,így nem emelem fel a hangom olyasmiért,ami nem tetszik.És ezt sokan kihasználják.

Túlzottan kedveskedő vagyok az emberekkel,nem tudok nemet mondani.

2016. febr. 19. 13:27
 17/30 anonim ***** válasza:
100%

ja, ismerős amit utoljára irtál Kérdező. Szinte nálam is ez a szitu, csak azért tudnak kihasználni, mert én nem akarom vagy nem tudom megemelni a hangom, mivel alapból én se vagyok az a nagy hangú hogy most osztogassam a lapokat. Na meg ezért nem akarom hogy figyeljenek rám, mert akkor az csak további bonyodalmakkal jár, ugyanis van egy csomó dolog amit nem tudok nem ismerek, ezzel nem akarok megbántani senkit h nem vagyok olyan közvetlen.

sokan ezt összetévesztik a Határozatlansággal. na meg mondanom se kell emiatt az introvertáltság miatt, azt hiszik ilyen szerencsétlen balf.sz vagyok, vagy csak megjátszom :D

nemtudok tapasztalatból nagyon okos bölcsességeket mondani, viszont szerintem kell hogy legyen valami köztes út, önelfogadás, elfogadod magadban hogy mi az ami nem megy és nem nagyon tudsz rajta változtatni, ez van, kész. ettől még ugyanúgy ember vagy. de elkezded számba venni a lehetőségeidet hogy mi az ami érdekel, vagy megy, és azzal elvonni a figyelmed. én legalább is erre jöttem rá magamba, és ezzel fogom tovább fejleszteni magam a hátralévő életembe, nem is vagyok még olyan öreg, még aztmondom 30 alatt vagyok, de elég gyorsan telik az idő, ezért már tudatosan próbálom kezelni, mostmár szinte sokszor csak az van a szemem előtt, az a kérdés hogy mit akarok 5-10-15 év múlva, hol akarok lenni. Akarok normális családi életet, ahhoz meg már most elkell kezdenem fejlődni, de hogy Nem lesz könnyü az biztos, utálatos dolog lesz, de csak olyan mint fejest ugrani a hideg vibe. Mondjuk emellett nemárthat egy pszichológus, a történéseket átbeszélni, vagy valami amin kiadhatod a dolgaid.

lakótárssal meg beszélni kell hogy ne hivjon csak úgy fel idegent, vagy beszéljétek meg mondja el hogy mikor tervezi, és akkor te is úgy készülsz. vagy pedig simán csak megmondod hogy neked ez igy nem oké és ne hivjon fel senkit, vagy ők menjenek máshova.

2016. febr. 19. 14:04
 18/30 A kérdező kommentje:

"Normális,családi élet".

Szerintem az élet család nélkül is lehet normális.

Én szerencsére nem vágyok családra.

Nem bírok hosszabb távon elviselni egy gyereket.

2016. febr. 19. 14:12
 19/30 anonim ***** válasza:

Juj,ti erre vagytok ráhangolódva? Mindenben csak a kifogást keresni? Ez sem jó,az sem jó, kapjunk érte pénzt,meg ingyen ellátást, akkor a másik mire föl ne kapjon? Akkor kapjon az is,akinek szőke a haja,mert világosabb a színe, ha rásüt a nap. Az,hogy valamihez nimcs tehetséged,az mindenkinek saját ûgye, gyakorlat teszi a mestert. Kezdjem sorolni,hol szeretik,ha nem folyton a szájukat jártatják az emberek? Hogy milyen munka az,amit elvállalhatsz?

jógaoktató

adminisztráció

könyvtáros

bármelyik szakmunka a heggesztőtől a fodrászig (nem vagy köteles beszélgetni ugyanis,csak szokás)

pénztáros

fizikus

művész

autószerelő

festő

író

gyógyszerész

programozó

tűzoltó

könyvelő

stb

stb

stb

az extrovertált sem érzi mindenhol jól magát,pl tedd be adminisztrálni napi nyolc órát kussban ülni

2016. febr. 19. 14:16
 20/30 anonim ***** válasza:
te nő vagy, szőke, és ráadásul extrovertált ? :D szerintem gőzöd nincs milyen introvertáltnak lenni. aki nincs benne csak elképzelni tudja. Ennyi erővel én is mondhatnám hogy a "napi 8 órás adminisztációs munkára, hogy egy Extrovertáltnak nem jelenthet gondot a munka, ugyanis tisztában van a képességeivel, lehet egészséges önértékelése, önbizalma, kiállása, beszélőkéje.. sorolhatnám
2016. febr. 19. 14:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!