Ti is úgy vagytok vele, hogy cigánydal ne képviselje Magyarországot az Eurovízión?
Nem vagyok rasszista.
De cigánynóta ne akarja Mo-t képviselni az Eurovízión.
Nem azt mondom, hogy cigány származású ember nem képviselhet minket, hanem, hogy cigánydal ne tegye ezt!
Kállay Saunders származásával sem volt semmi bajom annó, mert ő nemzetközi dallal indult. Nyilván, ha ő is valami afro-stílusú szerzeménnyel próbálkozott volna, akkor azon is kiakadnék.
Pedig kedvelem a feketéket, nem erről van szól, csak nem szeretném, ha Magyarország színeiben akarna képviselni minket bárki is, holott egy kisebbséget képvisel csupán.
Csak én látom így?
(bocs a helytelen fogalmazásért)
Szerintem korrekt volt Freddie győzelme.
Egyébként nekem (már lehet, hogy leírtam) az zavart volna a leginkább Oláh Gergő vagy a Parno Grast dalában, hogy romás hangzású.
A származásukkal nem lett volna problémám, hiszen itt élnek ők is és magyarul beszélnek.
Azért ég és föld a különbség, előző, az említettek, és a cigányok között.
Mert a többieknek van országuk, de a cigányoknak nincs.
Teljesen elfogadhatónak gondolnám, ha nem országok -területek-, hanem nemzetiségek szerint lehetne nevezni. És akkor a cigányok kiválaszthatnák az Európában szerteszét élő cigányok közül, hogy ki képviselje őket.
Persze más olyan nemzetiségek is, amelyeknek nincs saját országuk Európában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!