A rasszizmus miért jó?
A rasszista utál másokat.
A rasszistát is sokan utálják.
A rasszizmus miért lenne jó???
Mai európai általános normák szerint kultúrember nem lehet rasszista, de ez simán változhat. Legalábbis a mostani bevándorlás nyomán egyre jobban merik felvállalni az átlagemberek, hogy nem akarnak eltérő kultúrájú 3. világbeli embereket környezetükbe, nem csak félnek tőlük hanem utálják is őket.
Pl. nem vallásosként már egy keresztény körmenet látványa sem szimpatikus nekem, de ez a kultúránk része. Viszont egy müezin napi többszöri óbégatása, vagy más muzulmán szokások térnyerése számomra is utálatos lenne, stb.
én is ilyen vagyok mint a kérdező, nem értem miért jó magyarázatot tudok adni miért van
nem más, mint evolúciós okokból, kicsit olyan mint amikor a bölény csorda összeáll és próbál védeni minden egyedet, mikor az oroszlánok próbálnak vadászni rájuk
Érdekes, hogy az ember hiába tudatos és intelligens, ilyesféle ösztönön valahogy nem tud túllendülni mindennek ellenére sem
A rasszizmus a legnagyobb gonoszságok egyike.
Ugyanakkor jóleső érzést okozhat azok számára akiket megcsalt a feleségük, megbuktatták az iskolában, megszégyenített a főnökük, mert másra háríthatják a felgyülemlett frusztrációt.
Hitler, Himmler, Szálasi (...) és a fasiszták általában mind frusztrált, semmibe vett kisemberek voltak akiknek nem jutott elég társadalmi elismertség és nem szerették őket a szüleik, verték gyerekkorukban, vagy más okok miatt nyomorultak voltak.
Egy boldog, kiegyensúlyozott, sikeres ember sohasem lesz rasszista.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!